Serija A

Juventus ulaže sav novac u Sergeja Milinkovića Savića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 09:39
Juventus ulaže sav novac u Sergeja Milinkovića Savića Tanjug/Claudio Grassi/LaPresse via AP

Juventus kreće u ofanzivu na Sergeja Milinkovića Savića, prenosi "Tutosport". Sportski sektor, trener Masilimilijano Alegri i direktor Kristijano Đuntola imaju Srbina iz lacija kao prioritet za kupovinu ovog leta i u njega će uložiti sva raspoloživa sredstva.

Nije tajna da "Stara dama" kuburi i sa novcem i da više nije privlačna jer je odustala od igranja u Ligi konferencije, ali će od prodaj Zakarije, Mekenija, ali i jednog od dvojice asova Dušana Vlahovića ili Federika Kjeze inkasirati stotinjak miliona evra od kojih će dve trećine biti uložene u srpskog "Narednika" iz Rima.

Lacio i Sergej još nisu potpisali novi ugovor, stari ističe za godinu dana i vlasnik Kaludio Lotito ovog leta može da zaradi ne više od 40 miliona evra ili da narednog leta ne zaradi ništa. Juventus igra na tu kartu, sprema 40 miliona evra, ali i Sergeju platu od sedam miliona evra po sezoni. To je maksimum u ovom momentu.

Ima Juventus i plan "B" - Teuna Kopmajnersa iz Atalante, ali on ne bi koštao mnogo manje od srpskog reprezentativca. Na kraju se i Sergej pita, njemu je prioritet ostanak u Seriji A, ali njegov agent Mateja Kežman konstatno donosi u Rim ponude iz Premijer lige ne samo iz Italije (Inter i Milan). Čelsi i trener Maurisio Poketino su zainteresovani, Arsenal nije odustao, pominjao se i Njukasl...