Serija A

Igor Tudor po dolasku u Rim: Ne treba vam poseban razlog da prihvatite ponudu kluba kao što je Lacio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 14:04
Hrvatski trener Igor Tudor Guliver/AP Photo/Daniel Cole
Hrvatski trener Igor Tudor

Pre dva dana Igor Tudor postavljen je za novog trenera Lacija, gde je na klupi zamenio Mauricija Sarija, a po dolasku u Rim, hrvatski stručnjak predstavio se navijačima i rekao da mu nije bio potreban ekstra da motiv da prihvati ponudu kluba kao što je Lacio.

"Zašto sam prihvatio ovaj izazov? Ne treba vam neki poseban razlog da prihvatite ponudu kluba kao što je Lacio, kluba kojeg bi svako ko je trener hteo trenirati. Ima jake igrače, posebnu navijačku bazu. Biti deo ovog kluba i ovog grada, sve je to jedna celina", rekao je bivši strateg Marseja.

Osvrnuo se i na prva dva dana u novom klubu.

"Video sam kako izgleda trening kamp. Ovde se može kvalitetno raditi, imamo sve što nam je potrebno. Primetio da sam da je organizacija na visokom nivou, svi se ponašaju kao porodica i to je ono što volim da vidim."

 

 

Hrvatski trener preuzeo je Lacio na devetoj poziciji Serije A, ali je klub i dalje u borbi za neka od mesta koja vode u Evropu.

"Ova ekipa može mnogo, ali moramo odmah da se bacimo na poseo. Moderni fudbal ide u smeru da napadamo sa puno igrača, da postižemo dosta golova, da ne budemo dosadni. Pokušaćemo... U nekim stvarima ću biti bolji, u nekima ne, uvek postoji mesta za napredak. Ja sam neko ko nikada nije zadovoljan, uvek moraš da guraš i da se razvijaš", rekao je Tudor.

Hrvatski stručnjak počeo je trenersku karijeru u Hajduku, a vodio je i PAOK, Karabukspor, Galatasaraj, Udineze, Veronu i Marsej.