Serija A

Tudor predstavljen kao novi trener Lacija: Potpisan ugovor do 2025. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2024 21:24
Novi trener Lacija, Igor Tudor Guliver/AP Photo/Daniel Cole
Novi trener Lacija, Igor Tudor

Igor Tudor je i zvanično predstavljen kao novi šef struke u Laciju. On će u klubu iz Rima zameniti Mauricija Sarija koji je podneo ostavku prošle nedelje. 

U prestonici Italije su svi bili zatečeni kada je Sari odlučio da napustik "Olimpiko". Iskusni strateg se odlučio na taj potez nakon četiri uzastopna poraza i ispadanja iz osmine finala Lige šampiona od Bajerna iz Minhena. Sarijev asistent, Đovani Martušijelo je vodio ekipu u prethodnom kolu protif Frozinonea, ali se već tada znalo da je Tudor na pragu dolaska u Lacio.

Hrvatski trener je danas sleteo u Rim i klub je na društvenim mrežama objavio njegovu sliku sa šalom Lacija. Svoj debi na klupi novog kluba će upisati nakon reprezentativne pauze protiv Juventusa.

 

 

Tudor je do sada u svojoj karijeri vodio Olimpik iz Marseja, Veronu, Hajduk Split, Udineze, Galatasaraj, Karabuskpro i Paok. Takođe je bio asistent Igoru Štimcu u hrvatskoj reprezentaciji i Andrei Pirlu u Juventusu.

On je potpisao ugovor sa "bjankoćelestima" do juna 2025. godine, a primarni cilj u ovoj sezoni će mu biti plasman u neko od evropskih takmičenja. Lacio trenutno zauzima deveto mesto u Seriji A sa 43 osvojena boda, 11 manje od četvrtoplasirane Bolonje i mesta koje vodi u Ligu šampiona.

 

Standings provided by Sofascore