Serija A

Sergej Milinković Savić najbolji inostrani strelac Lacija: Za gol nadmašio Gorana Pandeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 12:54
Sergej Milinković Savić najbolji inostrani strelac Lacija: Za gol nadmašio Gorana Pandeva Tanjug/Claudio Grassi/LaPresse via AP

Novi najbolji inostrani strelac u istoriji Lacija je od juče Sergej Milinković Savić. Srspki reprezentativac je zatresao mrežu Monce iz slobodnog udaraca što mu je bio 65. pogodak u dresu "bjankoćelesta" i za pogodak je nadmašio Gorana Pandeva. Makedonski penzionisani as je na 192 meča bio strelac 64 pogotka, Sergej ga je nadmašio u 331. susretu za ovaj italijanski klub.

"Konačno sam uspeo da postignem gol i zaista mi je nedostajao taj osećaj. Bilo je mnogo kritika i negativnih reči, sada će mi ovaj gol dati veliko samopouzdanje. Prošao sam težak period, trudim se da napredujem svaki dan i treniram vredno, uključujući i slobodne udarce", rekao je Sergej.

Bio je upitan i za aktuelnu situaciju vezanu za ugovor koji mu ističe u leto 2024. godine. Mnogo se govorilo minulih dana u medijima da je odbio produžetak saradnje, a da je predsednik kluba Klaudio Lotito postavio fiksnu cenu za obeštećenje od 40 miliona evra.

"Koncentrisan sam na teren, pomažem timu i ostvarujem naše ciljeve za sezonu. Ne želim da govorim o produženju ugovora, videćemo na kraju sezone", diplomatski je odgovorio "Narednik".