Serija A

Pioli likuje: Jović je napadač za velika dela, mora više da traži od sebe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 08:27
Luka Jović (Milan) u duelu sa Forzinoneom Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Luka Jović (Milan) u duelu sa Forzinoneom

Poverenje koje ima trener Stefano Pioli u Luku Jovića počelo je da se isplaćuje. Prvi gol u dresu Milana, začinjen asistencijom, donela je Milanu trijumf na Frozinoneom u Seriji A i veliku satisfakciju trenera "roso-nera" kome su danima zamerali što u odsustvu Olivija Žirua šansu daje srpskom reprezentativcu a ne golobradom Kamardi.

Stigao je pogodak Jovića posle više od šest meseci i to u trećem meču kao starte. Stefano Pioli nije krio zadovoljstvo zbog Jovićevog prvenca u dresu Rosonera, ali od njega očekuje mnogo više.

"Pokušavam da ga ohrabrim svakog dana. Ima kvalitet za velika dela, zato mora više i mora od sebe da traži više. Sa Žiruom ili bez njega.. Nadam se da će mu gol i asistencija dati potrebno samopouzdanje. On je neko ko može da nam ponudi određena rešenja, zna kako da postigne gol. On je kompletan napadač", rekao je Pioli.

 

 

Fizička sprema je bila glavna kočnica od starta sezone.

"Najvažnije je da se sada fizički oseća bolje. Na početku sezone imao svoje svojih problema, sada je bolje. Svakako, verujem da može da igra i sa više intenziteta", veruje trener Milana.