Premijer liga

Lampard danas vodi trening Čelsija: Povratak u prošlost ili novi početak?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 12:26
Lampard danas vodi trening Čelsija: Povratak u prošlost ili novi početak? Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, File

Povratak u prošlost ili novi početak? Vest koju su sa sigurnošću preneli gotovo svi engleski mediji da je Čelsi odlučio da tim do kraja sezone vodi nekadašnji trener Frenk Lampard, izazvao je razne reakcije i podelio je mišljenja na Ostrvu.

Kada je izašao iz kopački i dobio 4. jula 2019. godine šansu na klupi Čelsija, činilo se da će jedan od legendranih igrača kluba imati i veliku menadžersku karijeru. Osvojio je FA kup u prvoj sezoni, ali neiskustvo ga je koštalo posla pa je posle 84 meča bio smenje 25. januara 2021. godine. Čekao je na novi posao godinu dana, preuzeo je Everton poslednjeg dana januara prošle godine i posle 358 dana dobio otkaz.

Novi vlasnik Tod Bejli je novajlija u fudbalskom svetu. I dalje luta i sa koncepcijom i sa onim najbitnijim - kadrovskim rešenjima. Smenio je Tomasa Tuhela, verovao je u kocept Grema Potera pa se brzo razočarao. Platio je 50 miliona funti na obeštećenja i odštete dvojici stručnjaka i nije dobio ništa. Pregovarao je sa Julijanom Nagelsmanom, pa Luisom Enrikeom, zvao je i Antonija Kontea...

Verovao je i da Saltor ima čarobni štapić i jednu grupu talentovanih igrača može da pretvori u tim, ali da je to lako svako bi bio uspešan trener. 

 

 

Zato pitanje - kako se došlo do Lamparda? Frenk poznaje većinu igrača jer ih je trenirao, nekima poput Mejsona Mounta, Kaja Haverca bio je jedan od prvih učitelja. Ekipa je mlada baš kao i kada ih je on vodio i s obzirom da voli da radi sa talentima trebalo bi da napravi neki iskorak u igri, a verovatno i rezultatima do kraja sezone.

Njegov Čelsi je onaj koji je vodio Roman Abramovič. Ovaj danas vode neki drugi ljudi sa manje iskustva i znanja, a najjači motiv Lamparda je ljubav prema klubu. 

"Drago nam je da poželimo dobrodošlicu Frenku. Lampard je član Kuće slavnih Premijer lige i legenda ovog kluba. On ima sve potrebne kvalitete da naš kluba dovede do cilja. Imamo važan meč za vikend protiv Vulverhemptona, a onda se okrećemo prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida. Svi ćemo dati Frenku punu podršku, jer želimo da ostvarimo dobre rezultate u svih preostalim utakmicama", izjavio je predsednik Čelsija Tod Boli.

Čelsi je 11. u Premijer ligi, kroz ligu nema teorije da dođe do Evrope, a jedina šansa mu je Liga šampiona. Doduše, samo teoretska jer mu je Real Madrid rival u četvrtfinalu. Šanse su im baš teoretske jer je i Barselona sinoć videla da u dvomeču sa ovim "Kraljem" malo ko na planeti može da se nada uspehu.