Premijer liga

Svi kritikuju, Poketino ne posustaje: Imam podršku uprave Čelsija, zajedno smo u ovome

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 21:39
Maurisio Poketino, menadžer Čelsija Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Maurisio Poketino, menadžer Čelsija

Čelsi gubi, navijači su očajni, menadžer Maurisio Poketino prima kritike javnosti, ali ne misli da ustukne. Nema ni zbog čega kada ima aposlutnu podršku uprave kluba i vlasnika Toda Bejlija. Bar je tako sam obavestio medije i javnost na pres konferenciji uoči sutrašnjeg duela sa Aston Vilom u osmini finala FA Kupa Engleske.

"Dobio sam sjanu poruku podrške uprave i vlasnika posle meča sa Vulverhemptonom. Svi smo mi zajedno u ovome i to je najvažnije. U stalnom smo kontaktu, svakodnevno", rekao je Poketino.

 

 

Od kako je letos stigao na "Stamford bridž", Poketino je tim vodio na 31 meču, uz 15 pobeda, pet remija i 11 poraza. U Premijer ligi je nanizao čak 10 poraza, nalazi se na 11. mestu sa 31 bodom posle 23 kola.

"Navijači moraju da budu strpljivi, Moramo da nađemo put do uspeha. Potrebna nam je podrška, jer znam kvalitet igrača. Potrebno je vreme da izgradimo tim. To je realnost".

Nije zadovoljan Argentinac načinom na koji se njegov tim takmiči.

"Ne smemo da gunimo fokus posle dva poraza. Razočaran sam performansom tima kada ne ide sve po zamišljenom planu. Ali, ja sam uvek uz igrače, Rekao sam im na sastanku da verujem u njih više nego ikad. Podržavam ih više nego ikad. Ja nisam normalan "bos", ja sam lider", rekao je Poketino koji je potvrdio da je imao danas razgovor u četiri oka sa veteranom Tijagom Silvom.

 

 

Čelsi ima priliku da vidi Evropu i to ne preko plasmana u Premijer ligi već preko Liga Kupa Engleske. Igra finale 25. februara na Vembliju protiv Liverpula i trofej im donosi plasman u Ligu konferencija.

Čelsi će u sredu od 21.00 čas igrati novi meč osmine finala FA Kupa Engleske protiv Aston Vile na "Vila Parku" jer je prvi duel bio završen bez golova.