Premijer liga

Potpisan ugovor: Čelsi danas predstavlja Enca Maresku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 09:15
Enco Mareska TV Arena sport/ Screenshot
Enco Mareska

Vlasnik Čelsija Tod Bejli danas će predstaviti svog četvrtog menadžera u poslednje dve godine od kako je preuzeo klub - Enca Maresku. Posle Tomasa Tuhela, Grema Potera, Maurisija Poketina čak petogodišnji ugovor potpisao je nekadašnji pomoćnik Pepa Gvardiole, dok će Lester, koga je uveo u Premijer ligu, na ime obeštećenja dobiti zavidnih 12 miliona funti.

Italijan (44) je imao dosta dobru fudbalsku karijeru koja je trajala skoro dve decenije, pet puta je nosio dres "azura", a rad sa Gvardiolom u Sitiju ga je i trenerski odredio jer voli da igra, da njegova ekipa ima kontrolu igre i da kroz pas dolazi do gola.

 

 

Lester je vratio u Premijer ligu i to kao šampion i tu je izvesno kupio povrenje sportskog sektora Čelsija. Na njegovoj strani nije iskustvo, jer je vodio samo Parmu i Lester u poslednje tri sezone i pitanje je kako će se snaći sa ekipom koja još nije profilisana, a ima jako dobre mlade igrače.

Mnogi u Engleskoj smatraju da je klub pogrešio što se rastao sa Maurisijom Poketinom koji je u drugom delu sezone uspeo da nadoknadi veliki minus i Čelsi uvede u Evropu. Potpisivanjem petogodišnjeg ugovora Čelsi se nekako odredio da želi da istrpi Masresku. Koliko dugo, pokazaće vreme i pre svega rezultati.