UEFA Liga Evrope

Premijer liga na Areni sport: Meč sezone za "crvene đavole", bod protiv Čelsija dovoljan za plasman u LŠ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2023 11:35
Premijer liga na Areni sport: Meč sezone za "crvene đavole", bod protiv Čelsija dovoljan za plasman u LŠ Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Fudbaleri Mančester junajteda i Čelsija odmeriće snage u zaostaloj utakmici 32. kola Premijer lige. Susret se igra od 21 sat na "Old Trafordu", uz direktan prenos na Areni 2  Premium.

Holandski stručnjak Erik ten Had doveden je u Junajted sa ciljem da vrati engleskog velikana u Ligu šampiona i tri kola pre kraja prvenstva, ima dobre šanse da to i učini. Trenutno je četvrti sa tri boda i utakmicom više od petoplasiranog Liverpula, pa mu je i remi sa "plavcima" večeras dovoljan da izbori mesto u elitnom takmičinju.

Što se Čelsija tiče, ovo će verovatno biti poslednja utakmica legendarnog Frenka Lamparda na klupi svog voljenog tima, koga će početkom leta naslediti Maurisio Poketino. Ekipa iz Londona imala je turbulentnu sezonu iza sebe, u kojoj ništa ni osvojila, a loš učinak "plavaca" ogleda se u dalekoj, 12. poziciji tabele. Ipak, uprkos činjenici da nisu izborili plasman na međunarodnu scenu sledeće godine, fudbaleri Čelsija hoće na pravi način da završe sezonu, a nema sumnje da bi pobeda protiv "crvenih đavola", koliko-toliko obradovala navijače.

Da nas očekuje neizvesna utakmica, govori činjenica da su poslednjih 5 duela Junajteda i Čelsija završena bez pobednika, a poslednji put kada je neko trijumfovao, bilo je 2020. godine kada su "plavci" bili bolji u polufinalu FA kupa - 3:1. Zanimljiv podatak da je na klupi Čelsija u tom trenutku takođe sedeo Frenk Lampard, kome se uskoro navršava drugi mandat u klubu iz Londona.

Premijer liga, 32. kolo.

Mančester junajted - Čelsi 21:00 (Arena 2 Premium)