Premijer liga

Bornmut visio na konopcima, pa nokautirao Luton: Spaktakularan duel "šeširdžija" i "trešnjica"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 22:29
Jedan od duela fudbalera Bornmuta i Lutona u ponovljenom meču Premijer lige Tanjug/John Walton/PA via AP
Jedan od duela fudbalera Bornmuta i Lutona u ponovljenom meču Premijer lige

Ponovljena utakmica 17. kola Premijer lige, Bornmut - Luton, dala je dovoljno dokaza da su u pravu svi oni što tvrde da je fudbalsko prvenstvo Engleske bez premca ne samo u Evropi nego i u celom svetu, jer je palo sedam golova, a domaćin posle 0:3 na poluvremenu stigao do nestvarnog preokreta za tri nova boda - 4:3. 

Ko zna kako bi bio završen duel timova iz donjeg dela tabele u prvom terminu, da Tom Lokjer nije kolabirao u 59. minutu, lekari mu spasili život, a sudija posle nemilog događaja svirao kraj tog 16. decembra, ali teško je zamisliti da bismo tada videli spektakl kao večerašnji.

 

 

Jer, dve "trešnjice" i "šeširdžije" su igrale kao da im od toga zavisi sudbina, kidali za svaku loptu, pravili i koristili šanse, činili greške i kažnjavani za njih... Za pune oči, srce i dušu svih ljubitelja atomskog fudbala, spuštenih gardova.

Luton je posle 45 minuta stavio šaku na tri boda, jer je vodio pogocima Čonga (9. minut), Ogbenea (31) i Barklija (45+1). Ali, ne lezi vraže... Bornmut je napravio čudo u nastavku, a fenomenalan preokret doneli su mu Solanke (51), Zabarnji (62), i Semenjo, s tim što je zadnji sa liste strelaca jedini na utakmici dva puta matirao golmana (64, 83). 

 

Standings provided by Sofascore