Premijer liga

Liverpul gubio, pa naglavačke "izvrnuo" kočoperni Luton: Crveni učvrstili lidersku poziciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 22:25
Van Dijk proslavlja gol u meču sa Lutonom Tanjug/AP Photo/Jon Super
Van Dijk proslavlja gol u meču sa Lutonom

Liverpul ljubomorno čuva prvo mesto u Premijer ligi i zadaje domaće zadatke pratiocima, pa je tako dan posle pobede Mančester sitija u zaostalom meču 18. kola "rešio" hrabri Luton i s 3:1 (0:1) na svom stadionu povećao bodovni jaz u odnosu branioca titule na +4. Dajući sebi "for" za finale Liga kupa sa Čelsijem (25. februar). 

Gosti iz okoline Londona odmah su stavili do znanja da nisu došli da budu "vreća za udaranje" crvenima, a i zašto bi kada su im ta logika i rezon, uz veliki trud, umalo doneli trijumf u prvom ovosezonskom duelu sa družinom sa "Enfilda" (1:1).

Mada je domaćin prvi krenuo s šansama, "šeširdžije" su naterale protivnika da vadi loptu iz mreže. Već u 14. minutu, pošto je Čong odličnim udarcem s leve strane šesnaeasterca prizvao vođstvo, a Ogbene odbitak posle odbrane Kelehera glavom pospremio u bliži ugao. 

 

 

Izabranici Jirgena Klopa imali su više od igre, međutim taj pritisak je bio jalov, pa je odlazeći trener iz Nemačke imao o čemu da mozga između dva poluvremena, odnosno o čemu da priča sa igračima tokom predaha.

I došao je do rešenja, jer je višestruki prvak Evrope "vezao" u nastavku, istovremeno odbijajući mestimične nalete neiskompleksiranog i hrabrog kandidata za ispadanja u Čempionšip. Očas posla je okrenuo rezultat u svoju korist, a onda na vreme osigurao 18. trijumf u PRL sezoni 2023/24. 

Aleksis Mekalister odigrao je važnu ulogu, jer je namestio dva važna pogotka. Prvo maestralno izvedenim kornerom s desne strane, pravo na glavu skočnog Virdžila van Dajka (56), a onda kratkim centaršutem iz istog pravca, samo sada pravo na čelo Kodija Gakpoa (58).

Za promenu, Tomas Kaminski je treći put savladan posle dodavanja Endrjua Robertsona, a egzekutor je bio Luis Dijaz (71). Konačno, jer se Kolumbijac prethodno dobrano ispromašivao. Na kraju se i Harvi Eliot upisao u strelce (90). Levicom iz središnjeg dela kaznenog prostora. 

 

 

 

 

 

Premijer liga, 26. kolo

sreda

Liverpul - Luton 4:1 (0:1)
/Van Dajk 56, Gakpo 58, Dijaz 71, Eliot 90 - Ogbene 12/

subota

Aston Vila - Notingem Forest 16.00 (TV Arena sport 4)
Brajton - Everton 16.00 (TV Arena sport 3)
Kristal Palas - Barnli 16.00 (TV Arena sport 5)
Mančester junajted - Fulam 16.00 (TV Arena sport 2)
Bornmut - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Njukasl 21.00 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Vulverhempton - Šefild 14.30 (TV Arena sport 3)

ponedeljak

Vest Hem - Brentford 21.00

odloženo

Čelsi - Totenhem

 

Standings provided by Sofascore