Premijer liga

Premijer liga na TV Arena: Mančester siti i Arsenal nastavljaju poteru za Liverpulom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 10:30
fudbaleri Mančester sitija proslavljaju pogodak Erlinga Halanda Tanjug/AP Photo/Rui Viera
fudbaleri Mančester sitija proslavljaju pogodak Erlinga Halanda

Mančester siti i Arsenal kaskaju za Liverpulom u trci za šampionski tron na kraju sezone, ali razlika nije uopšte velika, pa je braniocu titule i viceprvaku Engleske u fudbalu važan svaki bod, po mogućstvu sva tri u svakom sledećem meču do kraja Premijer lige. Danas će "građani" probati da ih "maknu" protiv Bornmuta (18.30, TV Arena 1 Premium), a "tobdžije" u 90 minuta vojevanja sa Njukaslom (21.00, TV Arena 1 Premium). 

Mančester se posle remija sa Fulamom u prethodnom, 25. kolu vratio u pobednički kolosek protiv Brentforda, a taj trend bi da zadrži i na terenu rivala, kog je u novembru "tukao" sa velikih 6:1. 

Golgetersko "buđenje" prvog strelca osvajača poslednje UEFA Lige šampiona, Erlinga Halanda, trebalo bi da bude temelj željenog trijumfa protiv stalne Sitijeve "mušterije" još od 2015. godine.

 

 

Mada i Bornmut ima strelca za trku, jer Dominik Solanke ima samo tri pogotka manje od fantastičnog Norvežanina, pošto ih je od početka prvenstvene 2023/24. dao 14, a Mančesterova "haubica" 17.

Domaćin ovog meča još od decembra nema pobedu u PRL, dok su ih "plavi" skupili sedam u međuvremenu. Pri tom im ide prilično dobro kada se utakmice igraju na tuđim stadionima.

Trećeplasirani Arsenal imaće većinsku podršku publike protiv osmoplasiranog Njukasla u pokušaju da nastavi pobednički niz od pet PRL pobeda, započet 20. januara. Tu je i bonus motiv, jer je sastav iz Londona jesenas pretpreo poraz na "Sent Džejms parku" (1:0). 

 

 

Viceprvak najjače fudbalske lige na svetu uzda se u činjenicu da je ove sezone samo jednom izgubio kod kuće i tek dva puta prepustio bod protivnicima, a 12-struki strelac Saka biće i ovog puta u fokusu rivalske odbrane, osnosno najveća nada svog tima i njihovih pristalica. Isak i Gordon su tu da pokušaju da mu ispariraju na suprotnoj strani, kao "poenteri" za "svrake" u ukupno 18 situacija. 

Subota je važan dan i za Mančester junajted (6), pošto se nalazi u strašnom naletu, a peto uzastopno slavlje bi ih još više približilo pozicijama koje vode u Evropu. Pod uslovom da se protiv Fulama izbore sa izostankom povređenog Rasmusa Hjolunda, čijim golovima imaju da zahvale uzlet na tabeli. 

Ne samo u današnjem susretu, već i u naredne dve do tri nedelje, koliko se procenjuje da će odlični Danac morati da odsustvuje sa terena. 

Premijer liga, 26. kolo

sreda

Liverpul - Luton 4:1 (0:1)
/Van Dajk 56, Gakpo 58, Dijaz 71, Eliot 90 - Ogbene 12/

subota

Aston Vila - Notingem Forest 16.00 (TV Arena sport 4)
Brajton - Everton 16.00 (TV Arena sport 3)
Kristal Palas - Barnli 16.00 (TV Arena sport 5)
Mančester junajted - Fulam 16.00 (TV Arena sport 2)
Bornmut - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Njukasl 21.00 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Vulverhempton - Šefild 14.30 (TV Arena sport 3)

ponedeljak

Vest Hem - Brentford 21.00

odloženo

Čelsi - Totenhem

 

Standings provided by Sofascore