Premijer liga

(VIDEO) Bornmut nastavio seriju pobeda u Premijer ligi, Fulam lako pao na "Vitalitiju"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 17:58
(VIDEO) Bornmut nastavio seriju pobeda u Premijer ligi, Fulam lako pao na "Vitalitiju" Tanjug/Adam Davy/PA via AP

Bornmut je nastavio sjajnu seriju pobeda u Premijer ligi, na "Vitalitiju" je Fulam lako položio oružje 3:0 (1:0) u 19. kolu, što je bio šesti trijumf tima Andonija Iraole u poslednjih sedam mečeva i proboj u gornji deo tabele. A, posle uvodnih devet kola bez pobede malo ko se ovome nadao...

Jedan od klubova sa najboljom formom u Premijer ligi slomio je otpor Fulama tek u finišu prvog dela. Aleks Skot je poput najboljih skijaša prošao kroz petoricu igrača tima iz Londona, dodao do Džastin Klajverta koji je loptu sa osam metara poslao ispod golmana Lena u mrežu.

U jeku napora Fulama da stigne do izjednačenja, Palinja, za koga se interesuju Čelsi, Junajted i još neki klubovi, nespretno je s leđa oborio Semenja, a oporavljeni napadač Dominik Solanke, koji bi trebalo da pojača Totenhem u januaru, svojim 12. golom uvećao je prednost sa bele tačke. Bio je to prvi penal za Bornmut posle 20 meseci. Fulam, za koji je u poslednjih 10 minuta zaigrao i Saša Lukić nije uspeo da stvori ozbiljniju priliku da bi Sinistera lepim golom u nadoknadi stavio tačku na najbolji vezani učinak Bornmuta u Premijer ligi.

U derbiju začelja Premijer lige, Šefild junjated je posle preokreta izgubio od Lutona 2:3 (0:1) i ostao zakucan za poslednje mesto na tabeli.

Luton je golom Dotija vodio u Šefildu protiv Junajteda koji se nadao da bi mu ovaj meč mogao biti prekretnica. I igrači Krisa Vajldera napravili su u nastavku preokret golovima Mekbrna i Ahmedhodžića poveli su 2:1, a onda su Robinson i Slimane postigli dva autogola za trijumf Lutona. Mogao je Slimane da se iskupi, ali je u nadokandi promapio zicer.

Jeste Šefild osvojio bod protiv Aston Vile na "Vila Parku" i zaustavio njihov pobednosni niz kod kuće, ali zbog ovakvih poraza su na poziciji na kojoj jesu.

Premijer liga, 19. kolo

utorak

Njukasl - Notingem Forest 1:3 (1:1)
/Isak 23 pen - Vud 45+1, 53, 62/

Bornmut - Fulam 3:0 (1:0)
/Klajvert 44, Solanke 62 pen, Sinistera 90+3/

Šefild junajted - Luton 2:3 (0:1)
/Mekbrni 60, Ahmedhodžić 69 - Doti 17, Robninson 77 a-g, Slimane 81 a.g./

Barnli - Liverpul 18.30 (Arena 1 Premium)

Mančester junajted - Aston vila 21.00 (Arena 1 Premium)

sreda

Brentford - Vulverhempton 20.30 (Arena 2 Premium)

Čelsi - Kristal palas 20.30 (Arena 1 Premium)

Everton - Mančeser siti 21.15 (Arena Sport 1)

četvrtak

Brajton - Totenhem 20.30 (Arena 2 Premium)

Arsenal - Vest Hem 21.15 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore