Liga 1

Matusiva zadužio dres Rena, vreme je za razrešenje "slučaja Matić"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 09:28
Nemanja Matić želi rasplet u Renu Guliver/Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/DeFodi Images
Nemanja Matić želi rasplet u Renu

Nemanja Matić je dobio alternativu u veznom redu Rena i sada je na redu da se reši njegova situacija u klubu i zahtev da se ugovor raskine. Azor Matusava, vezni igrač Remsa za 20 miliona evra, plus bonusi, potpisao je ugovor sa Renom do 2028. godine.

Defanzivna linija veznog reda je popunjena talentovanim igračem a to je bio i razlog zbog čega je Ren odugovlačio sa rešavanjem situacije sa Matićem. Bivši srpski reprezentativac je digao "uzbunu" kada je napustio sa porodicom grad na dva dana jer je bio nezadovoljan što decu nije imao gde da upiše u školu. Zato je zatražio raskid saradnje, ali uprava Rena je prvo rešavala brigu oko pojačanja.

Sada ne postoje prepreke da se napravi dogovor sa Matićem, jer retko koji klub zadržava nezadovoljnog igrača, pogotovo kada je reč o ostvarenim ljudima sa izvanrednom karijerom igranja za Čelsi, Benfiku, Mančester junajted i Romu.

 

 

Lion je dva puta slao ponudu Renu, ali je ona bila odbijena. Italijanski mediji ističu da je Matić u mislima Milana, pa i Napolija. S obzirom da se prelazni rok završava za osam dana, trebalo bi očekivati da Ren i Matić naprave dogovor tokom ove nedelje.

Matić je tokom leta napustio Romu i bez obeštećenja stigao u Ren potpisavši dvogodišnji ugovor sa ekipom iz Lige 1. Igrao je dosta dobro na 19 mečeva, ali porodični razlozi su nadjačali sportske i zatražio je da promeni sredinu i ode tamo gde postoji internacionalna škola.