Liga 1

Ništa od Bešiktaša, Nemanja Matić do 2026. godine u Lionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 18:46
Nemanja Matić ostaje u Ligi 1 Guliver/REUTERS/Bernadett Szabo
Nemanja Matić ostaje u Ligi 1

Mnogo buke, mnogo tenzije, na kraju je Ren rešio spor sa Nemanjom Matićem tako što je prihvatio prvobitnu ponudu Liona i za nešto manje od tri miliona evra prodao sprskog igrača. Matić će potpisati ugovor sa "lavovima" do juna 2026. godine, potvrdio je "L' ekip".

Posle potpisivanje Matusive iz Remsa, uprava Rena je sela za sto sa Matićem, koji je iz poznatih privatnih razloga (nije bilo internacionalne škole za njegovu decu u gradu) tražio da napusti klub. Pojavio se Bešiktaš koji je želeo Srbina, čak se i najavljivao njegov dolazak u petak, ali je na kraju doneseno rešenje koje je moglo da spreči celu ovu konfuznu situaciju. 

 

 

Jer, Lion je pre skoro mesec dana poslao ponudu Renu za Matića, a klub je dva puta odbijao. Kada je Matić zapretio napuštanjem grada na dva dana, nastao je "slučaj" koji je mogao da se izbegne jer je i upravi Rena bilo jasno da ne može da zadrži nezadovoljnog igrača, niti je to praksa.

Kako i bilo, Matić ostaje u Ligi 1 i to u većem klubu od Rena. Lion je na 16. mestu i bori se za opstanak, ali sa Matićem u timu, te novim napadačem Giftom Emanuelom Orbanom, koji je za 13 miliona evra kupljen od Genta, trener Pijer Saže imaće daleko konkuretniji tim i izvesno je očekivati da ubrzo pobegne iz opasne zone i lako izbori opstanak.

Matić je prošlog leta napustio Romu i potpisao dvogodišnji ugovor sa renom, sada je dobio još godinu duži od Liona.