Liga 1

Lion dobio "poklon" u napadu: Gift Orban stavio potpis na ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 15:46
Emanuel Gift Orban blistao je u Gentu Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys
Emanuel Gift Orban blistao je u Gentu

Francuski Lion je postigao dogovor sa belgijskim Gentom da za 13 miliona evra kupi talentovanog nigerijskog napadača Gifta Emanuela Orbana, a posle odrađenih lekarskih pregleda 21-godišnji reprezentativac "super orlova" stavio je paraf na ugovor do 2028. godine.

Veliki francuski klub se neočekivano bori za opstanak u Ligi 1, sa tri vezane pobede malo su podigli glavu, ali je bilo jasno da veteranu Aleksandreu Lakazetu treba pojačanje u srcu napadača. Gift Orban je za godinu dana u Gentu na 52 meča postigao 32 pogotka uz dve asistencije, briljirao je ove sezone u UEFA Ligi konferencija jer je pet puta tresao mrežu na isto toliko mečeva.

 

 

Gent je tako za 365 dana višestruko unovčio investiciju od 3,3 miliona evra, koliko su 21-godišnjeg napadača platili norveškom Stabeku.

Orban je za samo dve godine od nigerijske lige i igranja u Bisonu stigao u ekipu Lige "petice", napreduje džinovskim koracima i mogao bi da bude ključno pojačanje "lavova" u borbi za opstanak.

Traži Lion i defanzivnog veznog igrača, čeka rasplet sa Nemanjom Matićem u Renu, ali prema vestima iz Francuske još uvek nema dogovora srpskog asa i kluba. Možda će se nešto više znati kada Azor Matusiva i zvanično zaduži dres Rena jer je postignut dogovor sa Remsom.

Matić je i dalje pri stavu da želi da napusti klub iz privatnih razloga...