Liga 1

Liga 1 na Areni: Lion protiv Meca traži prvi trijumf u sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 09:55
Liga 1 na Areni: Lion protiv Meca traži prvi trijumf u sezoni Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Dva velika kluba, šampiona, su se na kraju prošle nedelje našli na poslednjoj poziciji u svojim šampionatima. Ajaks je doduše uspeo da prekine niz poraza i pobedom napusti "fenjer" u Holandiji, a Lion se nada da bi mogao do prve pobede u sezoni, danas nad Mecom i prepuštanje mesta broj 18 Klermonu, ako oni budu poraženi u Strazburu.

Kada u timu imate Antonija Lopeta na golu, Dejana Lovrena, Nikolasa Taljafika, Ćaletu-Cara, Enrikea u odbrani, Tolisoa, Čerkija u veznom redu, te Lakazeta i Baldea u napadu, onda je bilans posle 10 kola (devet odigranih mečeva), samo tri remija i poslednje mesto u Ligi 1 ravan je katastrofi. Ako danas ne pobedi Mec trener Fabio Groso može slobodno da kupi kartu u jednom pravcu jer gazda Žan Mišel Ola ne može da ga odbrani.

"Lavovi" su postigli samo sedam a primili 18 golova, imaju najslabiju gol razliku i navijači su još u čudu. Doduše, tim je podmlađen, ali poslednje mesto niko nije očekivao.

 

 

Nica u derbiju dočekuje Ren (20.45, TV Arena sport 2) i kao jedina neporažena ekipa sa nova tri boda vratila bi se na čelnu poziciju. Nemanja Matić i njegov Ren imaju čak šest remija i to je razlog što su tek 10. na tabeli. Nisu pobedili u poslednja tri susreta u Ligi 1, ali su slavili u Atini protiv Panatinaikosa (2:1) u Ligi Evrope, gde igraju mnogo bolje.

Monako dočekuje Brest koji je u padu forme, ali će biti oslabljen jer u timu nema Embola, Ben Sagira, Enrikea i Vandersona. Ako trijumfuju doći će na bod iza Pari sen Žermena koji je stabilizovao formu i počeo da pobeđuje u seriji.

Liga 1, 11. kolo

petak

Pari Sen Žermen - Monpelje 3:0 (1:0)
/Kang In Li 10, Zair Emeri 58, Vitinja 66/

subota

Lorijen - Lens 0:0

Marsej - Lil 0:0

nedelja

Lion - Mec 13.00 (TV Arena 2 Premium)
Nant - Rems 15.00 (TV Arena sport 8)
Strazbur - Klermon 15.00 
Tuluz - Avr 15.00 
Monako - Brest 17.05 (TV Arena 3 Premium)
Nica - Ren 20.45 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore