Vesti EURO 2024

PSŽ bez Škrinjara do kraja sezone: Slovak operisan u Dohi, neizvestan za EURO u Nemačkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 14:14
Milan Škrinjar, defanzivac PSŽ Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Milan Škrinjar, defanzivac PSŽ

Nema sreće Pari sen Žermen jer je posle Presnela Kimpembea do kraja sezone ostao i bez drugog značjnog štopera Milana Škrinjara. Slovak je pokidao ligament skočnog zgloba u duelu Superkupa Francuske protiv Tuluza i operisan je danas u Dohi.

Doktora Piter Doge je izvršio operaciju, ali je prognoza za oporavak četiri meseca, što jasno kazuje da se izvesno neće vraćati na teremn do kraja sezone koja se završava u maju. Da li će uspeti dovoljno da se oporavi i zaigra za Slovačku na EURO 2024. ostaje pitanje.

Preseo je bivšem defanzivcu Intera trofej Superkupa Francuske jer je zbog povrede teren napustio dvadesetak minuta pre kraja. A, taman je sanirao lakšu povredu mišića zadobijenu u duelu sa Monakom zbog koje mu je trener Luis Enrike u poslednja četiri duela dozirao minutažu. Protiv Tuluza je zauzeo mesto startera, doprineo je uspehu tima, a onda doživeo težu povredu.

Slovak je pre godinu dana dao reč PSŽ-u da će doći na leto kao slobodan igrač. Uklopio se veoma brzo u tim, odigrao je 23 meča u sezoni uz jedan gol i ova povreda je došla u zao čas i po klub i po njega samog.

Ako se ne bude oporavio na vreme preskočiće UEFA EURO 2024. godine, gde Slovačka igra u Grupi E protiv Rumunije, Belgije i pobednika baraža B Diviyije Lige nacija. Od maja 2016. godine stameni defanzivac Žiline, Zlate Moravce, Sampdorije, Intera i PSŽ odigrao je 66 mečeva za Slovačku uz tri pogotka.