La Liga

Ćavi kipti od besa posle remija sa Hetafeom: Ruka Gavija je izmišljotina, Barseloni se ništa ne svira!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2023 13:10
Ćavi kipti od besa posle remija sa Hetafeom: Ruka Gavija je izmišljotina, Barseloni se ništa ne svira! Tanjug/AP Photo/Alvaro Medranda

Trener Barselone Ćavi Ernandez bio je vidno nezadovoljan suđenjem na utakmici njegove ekipe i Hetafea u prvom kolu španskog prvenstva.

Susret u predrađu Madrida završen je bez pobednika i golova, a šef stručnog štaba Katalonaca isključen je u 70. minutu zbog prigovora. Prethodno je pocrveno Rafinja, kao i Haime Mata u taboru Hetafea, a pored toga viđeno je još čak 10 žutih kartona.

"Ako je ovo proizvod La Lige, onda je to apsolutna sramota. Razumem zašto ljudi ne gledaju naš fudbal. Isključen sam zato što sam rekao sudiji da ne kažnjava dovoljno igrače Hetafea zbog mnogo faulova. Imali smo sastanak sa sudijama i prva promena koju su rekli bila je da će više razumeti trenere i napetost koju osećamo na terenu. To se nije desilo", rekao je Ćavi.

 

 

Barselona je u 101. minutu iznudila penal, ali je glavni sudija Sesar Sot Grad, nakon reakcije iz VAR sobe, poništio prethodnu odluku, zbog igranja rukom Gavija.

"Ruka Gavija je izmišljena. Rekli su nam na sastanku da će svirati samo čiste ruke, Gavijeva nije, ali su ipak svirali. Rekli su nam da će manje koristiti VAR. Ne vidim smisao tog sastanka", kaže Ćavi i dodaje:

"Utakmica je otišla iz ruke sudije. Previše toga dozvoljavaju, ako je ovo proizvod lige, nije normalno. Našim rivalima dozvoljavaju da rade šta hoće, a sve što mi radimo je faul".

Barselona nije postigla gol na stadionu Hetafea četiri utakmice, a pobedu na "Alfonsu Perezu" čeka još od 2019. godine.

"Ovaj meč je prošlost. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, pokušali smo mnogo toga protiv defanzivnog protivnika. Bod nije dovoljno dobar, nismo iskoristili svoje šanse. U drugom poluvremenu smo igrali dobro", zaključio je Ćavi.