La Liga

Novi trener Barselone mora da bude strpljiv i spreman da pati: Ćavi se oprostio od klupe Katalonaca

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.05.2024 10:56
Ćavi Ernandez sa igračima Barselone Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez
Ćavi Ernandez sa igračima Barselone

Novi trener Barselone mora da bude spreman na patnju i pre nego što dođe u Kataloniju obavezno mora da se naoruža strpljenjem jer je situacija u klubu vrlo komplikovana, kaže dosadašnji šef stručnog štaba španskog velikana, Ćavi Ernandez.

Barselona je nedelju uveče u gostima pobedila Sevilju u meču poslednjeg, 38. kola La Lige, a sezona je završena na drugom mestu na tabeli sa 10 manje od prvoplasiranog Reala.

Rukovodstvo Barselone je pre tri dana saopštilo da će Ćavi da napusti katalonski klub na kraju sezone, a pre toga su ga čelnici kluba nagovarali da ostane iako je pr enekoliko meseci najavio da odlazi.

Ćavi se po završetku meča sa Seviljom pozdravio sa igračima i navijačima Barselone i poželeo im mnogo sreće u narednoj sezoni.

"Jedino što novog trenera može da spasi su pobede. Da li sam opušten? Ne. Želeo sam na kraju da ostanem, ali mi je rečeno da ne mogu. Nekako od prvog dana svaka moja reč izazove zemljotres i nije mi jasno zbog čega je tako", rekao je Ćavi na konferenciji za medije.

Španski mediji podsećaju da je Ćavi dobio otkaz pošto je izjavio da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, a bivši kapiten ovog kliuba ističe da je smao bio sikren prema navijačima.

"Navijači moraju da znaju da je ekonomska situacija u klubu teška. Bila bi mi najveća čast da se vratim u klub jednog dana. Odlazim pun ljubavi koju sam dobio od naših navijača i taj osećaj me čini ponosnim", dodao je Ćavi.

Španski velikan je već postigao dogovor da uemsto Ćavija Ernandeza na klupu sedne nekadašnji selektor reprezentacije Nemačke i trener Bajerna, Hansi Flik