La Liga

Kao nagradu za ostanak, dobio otkaz: Barselona se rastala sa Ćavijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 14:44
Ćavi Ernandez dobio je otkaz u Barseloni, i trebalo bi da ga zameni Hansi Flik Profimedia
Ćavi Ernandez dobio je otkaz u Barseloni, i trebalo bi da ga zameni Hansi Flik

Posle višemesečne sage između Barselone i Ćavija Ernandeza, konačno je rešeno veliko pitanje - španska legenda napušta Kataloniju. Navodno, presudile su nesuglasice na sa predsednikom fudbalskog kluba, Đoana Laporte i već sada bivšeg trenera. 

Naime, prvi čovek "blaugrane" nije bio zadovoljan Ćavijevom izjavom u kojoj tvrdi da će se fudbaleri njegovog tima i naredne sezone nalaziti u senci prvog rivala, Reala iz Madrida. Iako je u početku delovalo da će Laporta zažmuriti na jedno oko, izgleda da je nezadovoljstvo kulminiralo u otkazu. 

Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Ćavi Ernandez, bivši trener Barselone

Pomalo su sva dešavanja "Kamp Nou" stadionu bizarna, ako se  uzme u obzir da je sredinom takmičarske godine, nekadašnji vezista najavio svoj odlazak. U Barsi su tada radili sve kako bi zadržali kapetana broda, a posle solidnog izleta u Ligi šampiona (čitaj: za standarde kluba u prethodnih par sezona), Ćavi je ipak rešio da produži svoju vernost klubu u kome je proveo čitavu karijeru. 

Posle pristanka, dobio je otkaz. Šuška se da je će novi predvodnik broda koji tone sve dublje biti Hansi Flik. Posle veoma uspešne epizode u Bajernu iz Minhena, krunisane osvajanjem najjačeg evropskog takmičenja, nemački stručnjak se oprobao na klupi reprezentacije svoje zemlje. Sa "Pancerima" je totalno podbacio, i zamenjen je Julijanom Negelsmanom, još jednim bivšim Bavarcem. 

 

 

Kako prenose španski mediji, Flik je u praktično završio sve pregovore sa Barselonom i trebalo bi da preuzme tim iz Katalonije u  najskorijem roku.