La Liga

Anćeloti nakon rasističkog incidenta: Institucije sada imaju priliku da preduzmu drastične mere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2023 17:50
Anćeloti nakon rasističkog incidenta: Institucije sada imaju priliku da preduzmu drastične mere Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Brazilski fudbaler, Vinisijus Žunior, pretrpeo je rasistički napad od strane navijača na utakmici španske Primere između Valensije i Real Madrida (1:0).

Naime, neko od pristalica domaćina je vređao Realovog ofanzivca, na rasnoj osnovi, te je kasnije utvrđeno i ko je "počinitelj", a dobio je i doživotnu zabranu ulaska na "Mestalju".

Trener "kraljevskog kluba", Karlo Anćeloti, je na današnjoj konferenciji istakao da Vinisijus nije krivac, već žrtva:

"Vinisijus je žrtva onoga što se dešava, on nije krivac. Žrtve su i navijači, koji se besprekorno ponašaju. Kada kažem stadion 'Mestalja' ne mislim na 46.000 navijača, već na grupu koja se ponašala veoma loše, kao na meču sa Majorkom ili Valjadolidom", rekao je Anćeloti.

Vinisijus je isključen u samom finišu meča sa Valensijom pošto je udario protivničkog igrača:

 

 

"To se događa Vinisijusu, ali i mnogim drugima. Ali to nije rat, to je sport. I tu imamo sjajnu priliku da stanemo na kraj svemu ovome", rekao je trener Reala.

Anćeloti je istakao da je sada pravo vreme da nadležne vlasti u Španiji preduzmu "drastične mere" u borbi protiv rasizma na fudbalskim stadionima:

"Sada je pravo vreme za preduzimanje drastičnih mera. Institucije sada imaju priliku da preduzmu drastične mere u vezi sa ovom važnom temom. Ovo može biti odlična prilika da se stvari brzo promene. Videćemo šta će da se dogodi. Apelujem i na FS Španije, kao i na čelnike La Lige", dodao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak je naveo da Vinisijus danas nije trenirao sa ekipom zbog bolova u kolenu:

"Ako bude dobio dve utakmice suspenzije, daćemo mu nedelju dana odmora. Ako je u pitanju samo jedna utakmica, počeće sa treninzima sutra kako bi bio u Sevilji u subotu", zaključio je Anćeloti.

Real je trenutno treći na tabeli La Lige sa 71 bodom. Madridski klub će sutra na svom terenu dočekati Rajo Valjekano.