La Liga

Kvartet Reala je popunjen: Valverde potpisao do 2029. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 14:50
Kvartet Reala je popunjen: Valverde potpisao do 2029. godine Twitter/FC Real Madrid

Federiko Valverde obnovio je ugovor sa Real Madridom do juna 2029. godine uz otkupnu klauzulu od milijardu evra. Urugvajac i predsednik Florentino Perez podigli su zajedno dres i time je "kraljevski" klub zatvorio i oficijalno 80 odsto zacrtanog plana.

Vinisijus Žunior, Rodrigo, Eduardo Kamavinga su parafirali ugovore, prduružio im se Federiko Valverde, a verbalni dogovor oko nastavka saradnje do juna 2028. godine ima i štoper Eder Militao.

"Fede" je stigao na "Santijago Bernabeu" u julu 2016. godina kada je napunio 18 godina. Počeci su bili teški, ali je on bio istrajhan da uspe u belom dresu u čemu mu je mnogo pomogao trener Karlo Anćeloti. Italijan mu je verovao, govorio da ima "beton u kopački" i naterao ga da bude prilagodljiv za više uloga u veznom redu.

 

 

U dresu Madriđana 25-godišnji reprezentativac Urugvaja odigrao je već 220 mečeva uz 19 golova i 18 asistencija. Bio je veoma značajna figura u osvajanju poslednje UEFA Lige šampiona, ali će kao najstariji biti u budućnosti i značajna figura u svlačionici.

Real je tako "blindirao" svoje adute za narednih šest-sedam godina, a malo kome će pasti na pamet da proba da ih angažuje jer svi oni imaju istu otkupnu klauzulu - milijardu evra. Posle plasmana u osminu finala UEFA Lige šampiona, Real u subotu igra protiv Valensije (21.00, TV Arena 1 Premium) u Primeri La Ligi.