La Liga

Eder Militao dogovorio produženje ugovora sa Realom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.11.2023 12:58
Eder Militao dogovorio produženje ugovora sa Realom Guliver/Colas Buera

Fudbaler Reala Eder Militao trebalo bi uskoro da produži ugovor sa madridskim klubom do juna 2028. godine, preneo je danas poznati italijanski novinar Fabricio Romano, koji je stručnjak za transfere igrača.

Militao (25) je u Real stigao 2019. godine iz Porta za 50 miliona evra. On ima ugovor sa madridskim klubom do juna 2025. godine. Španski i italijanski mediji ističu da su se dve strane dogovorile da produže saradnju do juna 2028. Militao je za Real odigrao 143 utakmice i postigao je 11 golova.

Brazilski fudbaler će u ugovoru imati odštetnu klauzulu u iznosu od milijardu evra, kao i Vinisijus Žunior i Rodrigo, koji su nedavno produžili saradnju sa Realom. Prvi do 2027, a drugi do 2028. godine. Ugovor Eduarda Kamavinge će na kraju važiti do juna 2029, a ne 2028. kako je objavljeno, a slična je situacija sa Federikom Valverdeom kome će dužina boravka na "Santijago Bernabeu" biti uvećana do 2028. godine.

 

 

Kada su Vinisijus Žunior i Rodrigo u pitanju, produženje ugovora negativno se odrazilo na njihovu formu, ističe "Marka". Naime, u dosadašnjih 12 kola koje je Real odrigrao, tri puta nisu pobedili kada Džud Belingam nije postigao pogodak!. Nisu uspeli da savladaju Atletiko Madrid, sevilju i sinoć Rajo Valjekano.

Englez je najbolji strelac Reala, postigao je 13 od 19 pogodaka svog tima, što je 44,83 odsto. Nikad niko nije imao takav uticaj golovima na rezultate kao Belingam, ali u mečevima na kojima nije bio strelac Rodrigo i "Vini" nisu pravili potrebnu razliku.

Veće kritike upućene su na račun Rodriga, koji je prosto "nestao" u poslednjim mečevima, dok Vinisijus Žunior i dalje dominira u igri "jedan na jedan", gde mu možda nema premca u svetu u ovom trenutku.