La Liga

Anćeloti dobio "pet potpisa" pred mečeve Superkupa Španije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 17:38
Karlo Anćeloti ima bolju sliku igračkog kadra u Realu Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Karlo Anćeloti ima bolju sliku igračkog kadra u Realu

Trener Reala Karlo Anćeloti dobio je dobre vesti od lekara kluba jer su se od povreda oporavili Vinisijus Žunior, Eduardo Kamavinga, Arda Guler, Dani Karvahal i Ferlan Mendi. Zato je "Marka" i naslovom "Anćeloti dobio pet potpisa pred Superkup" aludirala na bolju sliku u igračkom kadru pred nastavak Primere La Lige 3. januara i duel sa Atletiko Madridom 10. januara u Rijadu u polufinalu borbe za prvi domaći trofej.

Osim golmana Tiba Kurtoe, Edera Militao i Davida Alabe, svi ostali igrači će biti na treninzima Reala po povratku sa kratkog Božićnjeg odmora. Ko će od njih zaigrati protiv Majorke već trećeg januara u 19. kolu Primera La Lige ostaje da se vidi, ali svakako da je za Anćelotija veoma važno da ima Vinisijusa Žuniora, Danija Karvahala i Kamavingu spremne za duel sa "jorgandžijama".

Prvi bi na teren trebalo da se vrati Dani Karvahal. On je u potpunosti sanirao povredu leve noge zbog koje je pauzirao tri nedelje. Mogao je na teren i protiv Alavesa, ali je Italijan ocenio da je bolje da sačeka duel sa Majorkom. Mladi Turčin Arda Guler bi 3. januara konačno mogao da debituje. Sve nedaće sa povredama i pogrešnim lečenjem su iza njega, maksimalno radi i plan je da se konačno prikaže navijačima na "Santijago Bernabeu".

 

 

Vinisijus Žunior i Eduardo Kamavinga još nisu fit, ali se veruje da bi do duela sa Atletikom mogli da budu potpuno spremni. Možda će Brazilac i Francuz dobiti neku minutažu protiv Majorke, ali to nije sigurno. Anćeloti planira da levog beka Ferlana Mendija vodi na Superkup, a koliko će moći da pomogne ostaje da se viti.

Real Madrid je 2023. završio na deobi prve pozicije Primere La Lige sa Đironom (po 45 bodova), Atletiko i Barselona zaostaju sedam koraka iz liderskog tandema.

Da podsetimo, Superkup Španije se i ove sezone igra u Saudijskoj Arabiji. Prvi polufinalni par 10. januara čine Real i Atletiko, dok će dan kasnije igrati Barselona i Osasuna. Finale se igra 14. januara od 20.00 časona na stadionu "Al Aval Park King Saud" u Rijadu.