La Liga

Karlo Anćeloti: Računam na Belingema u Valensiji, Vinisijus pamti prošlu godinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 13:46
Karlo Anćeloti i Vinisijus Žunior Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz
Karlo Anćeloti i Vinisijus Žunior

Džud Belingem je obeležio dosadašnji deo sezone Real Madrida. Englez igra maestralno, ofanzivnom ulogom je upotpunio prazninu posle odlaska Karima Benzeme i mnogo znači ekipi. Treća sitnija povreda ponovo ga je izbacila iz stroja, ali trener Karlo Anćeloti je odahnuo jer će ga imati u subotu veče na "Mestalji" (21.00, TV Arena 1 Premium) u duelu sa Valenijom.

"Zdrav je 100 odsto. Tačno je da nije mnogo trenirao, ali je u najboljem mogućem stanju, nema bolova u skočnom zglobu i igraće u Valensiji", rekao je danas Anćeloti.

Vinisijus Žunior će odigrati 250. meč za Real, ali prošle sezone na "Mestalji" je bio meta rasističkih uvreda i skandala koji se ne zaboravlja. Igraće i on, kaže Anćeloti.

"Nisam ni razmišljao da ga ja izostavim, jer ideja je da odigramo sjajnu fudbalsku predastavu. Zašto? Ono pšto navijači žele da vide je spektakl. Ne smemo da zaboravimo šta se desilo prošle godine. Dobro je da smo ga identifikovali kao rasizam jer je on zločin. Mi se vfraćamo na Mestalju gde se to dogodilo, ali samo sa željom da igramo fudbal. Smatram da i Valensija želi isto."

 

 

Tiboa Kurtoa i Eder Militao su od starta sezone van stroja i uskoro bi mogli da se očekuju na terenu.

"Imali smo 'žrtve' ali ekipa nikad nije odustajala. Sada nam dolazi bolje vreme i najvažniji deo sezone. Nadam se skorom povratku Kurtoe i Militaoa. Vrlo su blizu, verujem sredinom aprila".

Imao je Karlito i poruku za navijače Valensije:

"Uživajte u odličnoj igri, žao mi je što vam moram reći da se nadam da ćete na kraju biti tužni, ali opet ćete videti odličnu utakmicu".

Posle 26 kola Madriđani imaju šest bodova prednosti nad Đironom i osam nad Barselonom. Valensija je deveta sa 36 bodova, gaji neke ambicije da može do Evrope, ali Real dolazi naoštren. Pogotovo posle onoga što se dogodilo Viniju prošle sezone.