La Liga

Primera La Liga na Areni: Real Sosijedad može da blindira Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 11:39
Primera La Liga na Areni: Real Sosijedad može da blindira Ligu šampiona TV Arena sport

Španska Primera La Liga bliži se kraju, dok se sutra čeka da Barselona ozvaniči novu titulu prvaka Španije, 80 odsto ostalih klubova se bori za svaki bod: osam za poredak i evropske vize, osam za opstanak.

Real Sosijedad dočekuje Đironu u 34. kolu (14.00, TV Arena sport 1) i meč ima veliku specifičnu težinu za oba rivala. Domaćin na svojoj "Anoeti" pobedom bi verovatno pečatirao četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona, dok se gosti bore za izlazak u Evropi što bi za njih bio istorijski uspeh. Međutim, biće im teže bez povređenog golgetera Valentina Kasteljanosa. Obe ekipe su u odličnoj formi, obe su u poslednja tri kola pobedile Real Madrid i sigurno je samo jedno - igraće na tri boda. 

Posle ovog duela će na megdan Viljareal i Atletik Bilbao i uz saznanje ishoda duela u San Sebastijanu će imati jasniju sliku za šta igraju. Obe ekipe su u "zoni UEFA", "žuta podmornica" sanja kikseve Sosijedada kako bi se domogla Lige šampiona, ali se čini da su sedam bodova (pred mečeve) priličan zaostatak.

 

 

Posle gubitka finala Kupa kralja od Reala, Osasuni nisu sve lađe potonule špto se Evrope tiče. Pobeda nad Almerijom ih vraća u trku jer će posle ovog kola ostati još četiri runde do kraja.

Na kraju Real dočekuje Hetafe, a misli na revanš sa Mančester sitijem u sredu u polufinalu Lige šampiona. Trener Karlo Anćeloti nije juče smatrao da će ako odmori neke igrače za Englesku popmoći Hetafeu u borbi za opstanak.

Primera La Liga, 34. kolo

Petak

Majorka - Kadiz 1:0 (1:0)
/Mafeo 16/

Subota

Sosijedad - Đirona 14.00 (TV Arena sport 1)
Osasuna - Almerija 16.15 (TV Arena Premium 2)
Viljareal - Atletik B. 18.30 (TV Arena Premium 2)
Real Madrid - Hetafe 21.00 (TV Arena Premium 2)

Nedelja

Selta - Valensija 14.00 (TV Arena Premium 3)
Elče - Atletiko Madrid 16.15 (TV Arena Premium 3)
Valjadolid - Sevilja 18.30 (TV Arena sport 1)
Espanjol - Barselona 21.00 (TV Arena sport 1)

Ponedeljak

Betis - Rajo Valjekano 21.00 (TV Arena Premium 3)