Liga 1

Marko Asensio planira po minutažu da ide u Real Sosijedad

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 21:53
Marko Asensio želi da igra Tanjug/AP Photo/Martin Meissner/Hussein Malla
Marko Asensio želi da igra

Fudbalski klub Pari Sen Žermen planira da španskog reprezentativca Marka Asensija pošalje na pozajmicu do kraja sezone u Real Sosijedad, prense španski mediji.

Asensio (27) je prošle godine stigao u PSŽ iz madridskog Reala, ali je ove sezone odigrao samo 10 utakmica za šampiona Francuske i postigao je tri gola. Povreda zbog koje je propustio skoro dva i po meseca je sanirana, dobro je odigrao u Kupu Francuske, bio je strelac, a upisao je maestralnua sistenciju petom za Kilijana Mbapea.

 

 

Ipak, španski mediji navode da trener PSŽ-a Luis Enrike ne računa na Asensija u nastavku sezone, a Real Sosijedad želi da iskoristi tu situaciju. Povreda Andrea Silve otvborila je mogućnost angažovanja još jednog ofanzivca, pa je trener Aguasil Imanol dao zeleno svetlo da se angažuje bivši igrač Reala. Sosijedad je šesti u Primeri, Bilbao i Atletiko Madrid imaju po šest bodova više na deobi četvrte pozicije koja obezbeđuje plasman u UEFA Ligu šampiona. Uz to, Baskijce očekuje i osmina finala elitnog evropskog takmičenja i dvomeč baš sa Pari sen Žermenom.

Španski reprezentativac se nada da će imati mesto u startnoj postavi u Real Sosijedadu, pošto planira da zadrži dobru formu do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Crvena furija će na EURO 2024. godine igrati ui Grupi B sa Italijom, Hrvatskom i Albanijom.

Asensio je pored Real Madrida u Španiji igrao za Majorku i Espanjol. On je za reprezentaciju Španije nastupio na 38 mečeva i dva puta se upisao u strelce.