La Liga

Asensio blizu odlaska iz Reala, PSŽ i Aston Vila čekaju sutrašnji rasplet

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 14:05
Asensio blizu odlaska iz Reala, PSŽ i Aston Vila čekaju sutrašnji rasplet Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia

Marko Asensio izašao je sa jučerašnjeg sastanka iz kancelarije predsednika Reala Florentina Pereza - nezadovoljan. Nije dobio ugovor o produžetku saradnje kakav je očekivao i mediji prenose da je jednom nogom van kluba, mada je za sutra zakazano novo viđenje. On zbog povrede nije sa ekipom u Sevilji.

Krilnom napadaču Real Madrida ugovor ističe za mesec dana a pregovori oko njegovog produžavanja vode se bezmalo četiri meseca. Prvo je Real čekao njega, pa on klub, na kraju su seli za sto i nisu se dogovorili. I to tri puta.

Šta može da se promeni do sutra teško je reći, ali ne mora španski reprezentativac da brine jer ga raširnih ruku čekaju Aston Vila i Pari sen Žermen. Trener kluba iz Birmingema Unai Emeri već je sa Asensiom obavio razgovor, Parižani bi da iskoriste ovu situaciju i možda novcem i boljom platom privole ga da dođe u Grad svetlosti.

Asensio ima dinamit u levoj nozi, nije ga možda najbolje prezentovao u ovih sedam godina koliko je boravio u Real Madridu. Iako je imao ulogu "džokera", Asensio je na 50 mečeva ove sezone upisao 12 golova i osam asistencija. Ukupno je na 285 susreta postigao 61 gol uz 32 gol dodavanja.