La Liga

Đirona želi da ostane lider Primere La Lige: Protiv Reala ćemo samo da uživamo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2023 10:53
Đirona želi da ostane lider Primere La Lige: Protiv Reala ćemo samo da uživamo TV Arena sport/ Screenshot

Vrh tabele Primere La Lige posle sedam kola izgleda ovako: Đirona (19), Real Madrid (18), Barselona (17)! Remi sa Sosijedadom na startu, pa šest vezanih pobeda vinulo je izabranike trenera Migela Anhlea Mičela Munjoza prvi put u istoriji kluba na čelo španske lige. 

Iznenađenje svakako jeste, ali Katalonci su i prošle sezone pokazali da imaju jedan specifičan tim, opasan iz tranzicije i sa sjajnim, a različitim napadačima. Ukrajinci Artem Dovbijk i Viktor Cigankov su dali poseban ton i osveženje, iskusni Stuani i Portu su tu da uskoče i pomognu kad treba, a mladi Brazilac Savio, pozajmljen od Troa je zablistao sa dva gola i četiri asistencije na sedam mečeva.

Njega su već navijači počeli da zovu "Savinjo" jer igra maestralno na poziciji levokrilnog napadača i u nedelju jedva čekaju njegov okršaj sa Vinisijusom Žuniorom. Savinjo vs Vinisijus će biti zanimljivo i gledaocima TV Arena sport koji će subotnji derbi Primere La Lige moći da gledaju od 18.30 na TV Arean sport 1. 

Uspeli su igrači Đirone da potope "žutu podmornicu" na "Benito Viljamarinu" i to posle preokreta 2:1, da ispišu istoriju kluba. Trener Mičel i dalje upozorava na prvi cilj kluba:

"Sve je tu jasno, nema promene. Moramo da se izborimo prvo za ostanak u Primeri La Ligi".

Čudo iz Katalonije želi da igra i uđiva na terenu. Zato pred duel sa Realom ne postavljaju sebi neki dodatni imperativ.

"Imamo šest pobeda u nizu, nije to lako učiniti u primeri La Ligi. Naša ideja se svodi na to kako igramo, kakvi su nam igrači i osećaj koji imaju na terenu. Danas možemo samo da uživamo, a isto ćemo učiniti i u subotu. Biće to prelepa utakmica protiv jednog od najboljih timova sveta. A, dočekjujemo je kao lideri", rekao je Mičel.

Savio igra u stilu Vinisijusa Žuniora samo što je levonog, očigledno je da mu je nešto stariji reprezentativac iz Reala uzor.

"Vini je u igri "jedan na jedan" najbolji igrač na svetu, teško ga je zaustaviti. Moraću u subotu da trpim Vinija, a da uživam u Saviju. To su dvojica igrača koji pruđaju spektakl", rekao je trener Đirone.

I uprava Đirone je na ispitu, posle ovakvih partija Savija moraće što pre da reaguju i otkupe ga od Troa...