La Liga

Đirona je postala avion na mlazni pogon Primera La Lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 16:30
Slavlje igrača Đirone na "Monžuiku" Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Slavlje igrača Đirone na "Monžuiku"

Đirona nije više samo iznenađenje Primere La Lige. Đirona je postala "avion na mlazni pogon", ističe "Marka", ekipa koja igra atomski fudbal, lep za oko, ali i efikasan što je još jednom potvrdila pobedom nad šampionom barselonom na "Monžuiku" (4:2) i povratkom na čelnu poziciju španske lige.

Posle poraza od Real Madrida, počele su i neke sumnje u tim trenera Mičela. Međutim, Katalonci su u poslednjih osam mečeva osvojili 22 od 24 boda, napravili su novi klupski rekord i savim zasluženo likuju sa vrha Primere La Lige.

Đirona ima najviše pobeda (13) u Top pet liga Evrope (Inter i Real imaju po 12), samo su Bajern (44) i Bajer iz Leverkuzena (39) postigli više pogodaka od Mičelovih jurišnika (38). Isto toliko postigli su PSŽ i Mančester siti.

 

 

Katalonski tim je ostvario i najviše pobeda u gostima, čak sedam. Sezonu su otvorili remijem u San Sebastijanu (1:1), a zatim redom pobeđivali Sevilju (2:1), Granadau (4:2), Viljareal (2:1), Kadiz (1:0), Osasunu (4:2), Rajo Veljekano (2:1) i Barselonu (4:2). 

Zato su Cigankov, Dovbijk, savio, Miguel, Ivan Martin, Solis, Aleks Garsija, Valeri, Erik Garsija i ostali Mičelovi "momci" danas postali po svemu što pružaju kandidati za titulu u Primeri La Ligi. Autentični su lider i to samo posle okruglo 100 mečeva u Primera La Ligi.