La Liga

Zvezdaši ga se sećaju iz Milana, sada će ga upamtiti ceo svet: Belingem je dao gol, ali je Manzano svirao kraj dok je lopta letela ka njemu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 23:52
Hezus Hil Manzano svira kraj meča Valensija - Real Madrid printskrin/Tv Arena sport
Hezus Hil Manzano svira kraj meča Valensija - Real Madrid

Real Madrid malo po malo prosipa bodove u Primeri i prednost u odnosu na Barselonu sve je "tanja". Gostovao je "kraljevski klub" u subotu na Mestalji, gubio 0:2, pa stigao prednost Valensije i na kraju, kada je uveliko tekao deveti minut sudijske nadoknade postigao treći gol.

Ali, on nije priznat!

Ne, nije bilo ofsajda, nije bilo ni reakcije iz VAR sobe… Preciznije, ništa sporno se nije dogodilo u kaznenom prostoru "slepih miševa", već je sudija Hezus Hil Manzano jednostavno svirao kraj meča pre nego što je Džud Belingem trznuo glavom i poslao loptu u mrežu Valensije.

A pištaljka se čula baš kada je Brahim Dijaz uputio centaršut u srce šesnaesterca protivničke ekipe.

Nema sumnje da će ovakav kraj izazvati mnogo polemika i rasprave, ne samo u Španiji, već u čitavom fudbalskom svetu. Ipak, ruku na srce, vreme nadoknade je uveliko bilo isteklo i Manzano, po pravilima igre, ništa nije pogrešio, osim što je prekršio nepisano kodeks da se sačeka kraj akcije. Doduše, to je i preporuka sudijskih organizacija.

Ovo nije prvi put da sudija Hezus Hil Manzano svira kraj utakmice na ovaj način, jednom je to uradio i protiv Crvene zvezde, a te situacije se sigurno sećaju mnogi navijači beogradskog kluba. Naime, 2021. nije dozvolio da Zvezda izvede korner na San Siru protiv Milana.