La Liga

Suspendovan Hezus Hil Manzano, sudija meča Valensija - Real

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 17:56
Hezus Hil Manzano isključio je Džuda Belingema po završetku meča Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Hezus Hil Manzano isključio je Džuda Belingema po završetku meča

Očekivana odluka Sudijske komisije Primere La Lige: sudija Hezus Hil Manzano suspendovan je na dva meča do konačne presude, te neće biti delegiran u naredna dva kola španske lige zbog propusta na meču Valensija - Real Madrid. Koliku će konačnu kaznu dobiti znaće se uskoro.

U ludoj utakmici, Manzano je u poslednjem minutu nadoknade svirao kraj meča dok je letela lopta ka Džudu Belingemu koji je postigao gol. Nesvakidašnja situacija, a koja nije prva Manzanu jer je to uradio isto na meču Milan - Crvena zvezda, kada su crveno-beli izvodili korner, izazvala je pravu buru ne samo na terenu već i u svetskoj javnosti.

Besni Džud Belingem je zaradio i isključenje po završetku meča jer mu nije bilo jasno kako je moguće da se svira kraj u momentu kada lopta leti ka igraču u gol šansi. I nije ovaj poništeni gol Manzana jedina greška.

Nije dobro procenio ni situaciju kada je Oreljan Čuameni pao na nogu štoperu Valensije Muktaru Diakabiju usled čega je doživljena teška povreda iako su se igrači Reala držali za glavu videvši kako je teška povreda.

Manzano je u drugom minutu nadoknade dosudio penal za Valensiju posle pada Uga Dura, ali je posle intervencije iz VAR sobe odluku poništio.