La Liga

Diakabi bio na operaciji tri sata, hirurzi zadovoljni i predviđaju povratak za godinu dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 14:18
Muktar Diakabi (GVineja) u duelu sa Samuelom Mutusamijem (DR Kong) na Kupu Afrike Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Muktar Diakabi (GVineja) u duelu sa Samuelom Mutusamijem (DR Kong) na Kupu Afrike

Muktar Diakabi, štoper Valensije danas je uspešno operisan u Francuskoj, ali važnije od toga su jako optimističke prognoze hirurga što se tiče potpunog oporavka i nastavka fudbalske karijere.

Naime, radiološki nalazi su nagoveštavali jako veliko oštećenje kolena, hrskavice i ligamenata desnog kolena. Ali, kada je hirurg dr Bertran Soneri-Kote "otvorio" koleno video je da su i meniksusi i hrskavica pretrpeli manje oštećenje, a da nije morao da radili zahvat na "išijadičnom nervu i poplitealnoj arteriji. Zahvat jeste trajao tri sata, što ukazuje o teškoj povredi, ali sve zajedno porognoze oko potpunog oporavka su optimističnije nego u nedelju, ponedeljak posle prvih pregleda.

Neke prognoze kažu da će se Diakabi vratiti na teren za 10 do 12 meseci. Ostaće u bolnici Žan-Mermo Ramzi Sante još nekoliko dana, a zatim će biti pušten kući da se oporavlja i počne sa rehabilitacijom. Moraće 27-godišnji defanzivac da bude veoma oprezan u dugom oportavku, ističu lekari, jer ne sme da se žuri ni u jednom segmentu.

 

 

Saigrači iz Valensije planiraju u subotu na meču sa Hetafeom da izađu u Diakabijvom dresu sa "brojem četiri" i na taj način mu pruiže podršku za što bolji i brži oporavak.

Da podsetimo, Diakabi se povredio u 89. minutu meča sa Real Madridom kada mu je posle duela Oreljan Čuameni pao svom težinom na desno koleno.