La Liga

Štoper Valensije Diakabi biće operisan u četvrtak, pauza do godinu dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 17:08
Muktara Diakabija izneli su na nosilima sa stadiona Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Muktara Diakabija izneli su na nosilima sa stadiona

Nije samo nepriznati pogodak Džuda Belingema obeležio meč Valensije i Real Madrida (2:2) u subotu, već je to učinila i teška povreda štopera "slepih miševa" Muktara Diakabija.

Njemu je minut pre kraja meča celom težinom na koleno pao Oreljan Čuameni. Došlo je do ozbiljne povrede ne samo čašice desnog kolena već i više ligamenata, pa je štoper Valensije bio odmah prevezen u bolnicu. Prognoze nisu nimalo prijatne, neke čak dovode u pitanje nastavak profesionalne karijere, ali Diakabi je danas napustio bolnicu i uz pomoć štaka prvo se uputio na stadion da se pozdravi sa saigračima Valensije.

"Obaviću operaciju u četvrtak u Francuskoj. Imam puno poverenja u lekare iz Valensije, ali moj dom i moja porodica su u Francuskoj. Ohrabren sam posle svega što se desilo, saigrači su mi dali punu podršku i nadam se najboljem", istakao je Diakabi za "Marku".

Operacija će biti obavljena u privatnoj klinivi "Žan Mermo - Remsi u Lionu od strane ortopeda hirurrga dr Bertrana Sonerija - Kotea, a pod nadzorom dr Pedra Lopeza, prvog čoveka medicinske službe Valensije, istakao je klub u saopštenju. Prema prvim procenama oporavak Diakabija trajao bi do godinu dana, što samo po sebi govori o težini i kompleksnosti povrede.

Muktar Diakabi (27) je repezentativac Gvineje i dete Liona. Od 2018. godine član je Valensije koja ga je platila 15 miliona evra. Ove sezone je već imao lakšu frakturu noge i zato je odigrao samo 15 mečeva u sezoni. Na 176 mečeva za "slepe miševe" postigao je osam golova uz dve asistencije.