La Liga

Italijan besan poručio: Događaj bez presedana, Belingem nije opsovao, to je još sramotnije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 13:53
Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Karlo Anćeloti

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti izjavio je da je ogorčen suđenjem Hesusa Hila Manzana na meču sa Valensijom i istakao da je arbitar oštetio madridski klub, prenose španski mediji.

Fudbaleri Valensije i Reala odigrali su sinoć bez pobednika, 2:2 u meču 27. kola španske La Lige.

Španski mediji podsećaju da je madridskom klubu poništen treći gol u osmom minutu nadoknade vremena, pošto je Manzano svirao kraj utakmice sekund pre nego što je fudbaler Reala Džud Belingem zatresao mrežu Valensije.

Anćeloti tvrdi da je Manzano morao da pusti da se akcija završi, a onda da svira kraj meča. Po završetku meča fudbaleri Reala su protestovali kod Manzana, koji je na kraju pokazao crveni karton Belingemu.

"Nema mnogo toga da se kaže. Svi su videli, dogodilo se nešto bez presedana. Crveni karton za Belingema je još sramotniji. Nije vređao sudiju, samo je ponovio 'gol je'... Ali to nije uvreda za sudiju. Čisti smo pred sobom i lideri smo u La Ligi, a neki drugi, ne znam...", istakao je Anćeloti.

Trener Valensije Ruben Baraha tvrdi da je Realu opravdano poništen gol.

"Sve sam jasno video. Kada je lopta otišla u korner, sudija je rekao da će to da bude poslednja akcija. Trebalo je da svira kraj kada smo izbacili loptu iz šesnaesterca. Utakmica je tada bila završena", naveo je Baraha.

Real je prvi na tabeli La Lige sa 66 bodova, a u narednom kolu igraće u Madridu sa Seltom. Valensija je deveta sa 37 bodova, a u narednom kolu sastaće se na svom terenu sa Hetafeom.