La Liga

Real se žalio na poništeni gol, a ispred svlačionica malo nedostajalo da izbije opšta tuča: Bilo je napeto u Valensiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 09:15
Igrači Reala opkolili sudiju nakon poništenog gola na meču protiv Valensije Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Igrači Reala opkolili sudiju nakon poništenog gola na meču protiv Valensije

Gol Džuda Belingema koji glavni sudija susreta protiv Valensije (2:2) nije priznao jer je samo nekoliko trenutaka ranije odsvirao kraj, glavna je tema u svim svetskim medijima, a biće i bez svake sumnje u narendom periodu.

Odmah po završetku utakmice čelnici Madriđana su uputili zvaničnu žalbu i traže da im se taj gol prizna, kao i da im se uračunaju dodatna dva boda i očekuje se da će odgovor na njihov zahtev biti donešen najkasnije do utorka uveče.

Iz glavnog grada Španije traže i da se poništi crveni karton koji je dobio strelac pomenutog pogotka i o tome je nakon susreta govorio i trener Karlo Anćeloti.

"Belingem nije uradio ništa loše. Prišao je arbitru i pitao ga zašto je poništio gol. Samo to i za to je zaradio isključenje. Ne bih ništa više pričao na tu temu, sačekajmo da vidimo šta će sudija napisati u svom zvaničnom izvešatju" rekao je italijanski stručnjak.

Međutim, za razliku od njega igrači Reala nisu bili toliko smireni. Barem, tako javljaju brojni španski mediji koji naglašavaju da je posle meča došlo do nekoliko incidenata ispred svlačionica.

 

 

U prvom su, navodno, učestvovali Vinisijus Žunior i Džud Belingem koji su ušli u verbalni sukob sa nekim iz Valensije, ali po svemu sudeći nije u pitanju niko od fudbalera ili članova stručnog štaba, već neko od zaposlenih u klubu. Obezbeđenje je brzo reagovalo i sprečena je tuča, pa se sve završilo samo na svađi i nadglasavanju.

Akter drugog indicenta, kako se navodi, bio je Aurelijen Čuameni koji je besno šutnuo reklamni pano isprd kojeg se daju izjave i malo je nedostajalo da se povredi tom prilikom, budući da mu je noga ostala zaglavljena unutra.