La Liga

Nemanja Radonjić stigao u Majorku, pozajmica sa pravom otkupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 16:45
Nemanja Radonjić Guliver/Press World Copyright
Nemanja Radonjić

Majorka i Torino su se igrali "žmurke" jedno 10 dana, u međuvremenu su otpadali San Hoze (odbio igrač), Monca, Salernitana i Olimpijakos, da bi se danas dva kluba dogovorila a Nemanja Radonjoć sleteo je na Baleare gde će provesti ostatak sezone.

Nova menadžerska agencija srposkog reprezentativca je insistirala da se Radonjić pridruži Preragu Rajkoviću i Matiji Nastasiću u Majorki koja je platila, prema nekim informacijama 400.000 evra za pozajmicu do kraja sezone uz pravo na otkup, koji može prerasti u obavezu ako se ispune stavke iz dogovora, i to za još dva i po miliona evra.

Bilo je jasno još od oktobra da relacije između trenera Ivana Jurića i Radonjića nisu dobre, mala minutaža nije zadovoljavala srpskog reprezentativca koji je i povrh toga postigao tri gola i dao svoj doprinos ekipi Torina. Iako je predsednik Urbano Kairo želeo da ga proda u San Hoze, igrač nije pristao na to posle razgovora sa selektorom Draganom Stojkovićem, jer bi u takvim okolnostima bio daleko od reprezentativnog dresa za EURO 2024. godine.

Tražio se klub gde će igrati, menadžerska agencija je insistirala na Majorki, kojoj je potreban taj profil igrača, Torino je gledao ka Monci, Salernitani, pa i Olimpijakosu. Ostaće ubeleženo da je Radonjićev drugi mandat u Italiji trajao nešto duže od prvog, za 18 meseci je na 41 meču upisao sedma golova i četiri asistencije. Po odlasku iz Crvene zvezde, igrao je Radonjić za Olimpik iz Marseja, Hertu, Benfiku i poslednjih godinu i po dana za Torino.

Majorka je prošla u polufinale Kupa Kralja, ali je 15. u Primeri la Ligi i bori se za opstanak. U ovom prelaznom roku su doveli Naćo Vidala iz Osasune i sada Radonjića koga očekuju lekarski pregledi, sutra i poptis ugovora.