Vesti iz borilačkih veština

Novi uspeh srpskog rvanja: Maša Perović osvojila bronzanu medalju na EP do 20 godina

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.07.2023 11:15
Novi uspeh srpskog rvanja: Maša Perović osvojila bronzanu medalju na EP do 20 godina MN Press

Srpska rvačica Maša Perović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu do 20 godina, u kategoriji do 65 kilograma, koje se održava u Španiji.

Ona je u repesažu bila bolja od Azerbejdžanke Fatme Isajeve 18:10, u borbi za bronzano odličje savladala je Jelizavetu Vinohrad iz Ukrajine 6:2, a izgubila je od Mađarice Eniko Elekeš, koja je osvojila titulu prvakinje Evrope.

O velikoj ekspanziji srpskog ženskog rvanja i vrhunskim rezultatima u kontinuitetu svedoči podatak da je ovo već treća medalja ove godine na šampionatima Evrope za mlađe kategorije.

Prethodno su do odličje stigle Fani Nađ u konkurenciji mlađih seniorki (U23) i Evelin Ujhelji u juniorskoj konkurenciji (U17).

"Ovakav niz osvajanja medalja nismo imali čak ni u grčko-rimskom stilu, gde tradicionalno imamo najbolje rezultate i velike šampione. Mnogo odricanja, veliki trud i sjajna podrška svih struktura u Rvačkom savezu Srbije uvek daju rezultate i to smo još jednom potvrdili. Ovo je zaista ogroman uspeh za srpsko rvanje. Ponosan sam i na ostale devojke, Jovanu Radivojević, Janu Petrović, Milicu Sekulović i Emiliju Jakovljević koje su se fenomenalno borile i bile blizu medalje", rekao je trener srpskih rvačica Dalibor Perović i dodao:

"Srbija ne treba da brine za budućnost rvanja, jer zaista imamo odličnu generaciju koja je tek počela sa osvajanjem medalja“.

Zanimljivo je da je ovo bila 55 medalja na velikim takmičenjima za srpsko rvanje u mlađim kategorijama, a do sada je osvojeno 12 zlata, 15 srebra i 28 bronzi, od kojih je ovo sedma medalja u rvanju za žene.