Vesti iz borilačkih veština

Kik-bokseri Srbije osvojili 19 medalja na juniorskom Evropskom prvenstvu u Turksoj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.09.2023 09:54
Kik-bokseri Srbije osvojili 19 medalja na juniorskom Evropskom prvenstvu u Turksoj MN Press

Juniorska kik-boks reprezentacija Srbije osvojila je 19 medalja na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Turskoj.

Srpski kik-bokseri, takmičari do 18 godina, osvojili su na EP sedam zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih medalja i time najavili da je pred njima sjajna budućnost.

"Ovaj uspeh još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da su zbog velikih finansijskih problema naš put u Tursku i učešće na šampionatu bili pod velikim znakom pitanja", izjavio je selektor juniorske kik-boks reprezentacije Srbije Srđan Radulović i dodao:

"Međutim, zahvaljujući novom rukovodstvu i predsedniku Dušku Basraku, ipak su obezbeđena sredstva. Okupili smo najbolje borce, odradili mini pripreme na Paliću i na kraju se za sve to odužili sjajnim rezultatima i osvajanjem velikog broja medalja".

Zlato na šampionatu Evrope osvojili su: Nada Krivačević, Sonja Vukšić, Matej Mučibabić, Mišo Vorkapić, Rada Erdeljan, Nada Petronić, Milica Despotović, srebrom su se okitili Dušan Žeravić, Ivan Krivačević, Vanja Grbić i Vuk Đorđević, dok su do bronzanih odličja stigli Janja Savić, Pavle Mitrović, Vasilije Krajnović, Stevan Sekulić, Jovan Sekulić, Uroš Krstić, Strahinja Savić, Aleksa Germek.

Uz selektora Srđana Radulovića u stručnom štabu bili su i Radomir Radomirović i Vladimir Bogović, a na Evropskom prvenstvu u Istanbulu učestvovalo je 1.640 takmičara iz 38 zemalja.

"Konkurencija je bila zaista žestoka, ali imamo izvanrednu generaciju mladih kik-boksera. Nekolicina ovih momaka i devojaka bilo je i deo ekipe koja je prošle godine ostvarila najveći uspeh kada smo na juniorskom SP u Italiji osvojili čak 14 zlatnih medalja. Svi ovi rezultati nam daju za pravo da možemo da kažemo da za budućnost srpskog kik-boksa ne treba brinuti", naveo je selektor Srbije i dodao:

"Dug vremenski period bili smo u velikim problemima. Zbog nedostatka finansija nismo mogli da imamo adekvatne uslove za trening i pripreme i nismo mogli da putujemo na međunarodna takmičenja. Uvereni smo da će promene u rukovodstvu Saveza koje su nastupile doneti još bolje uslove za rad, a uz izuzetno stručne ljude koje imamo među trenerima i vrlo kvalitetne borce Srbija će i dalje biti kik-boks velesila".