Vesti iz borilačkih veština

Počinje Svetsko prvenstvo u kik-boksu: Srbija cilja pet zlatnih medalja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.11.2023 12:02
Počinje Svetsko prvenstvo u kik-boksu: Srbija cilja pet zlatnih medalja MN Press

Na Svetskom prvenstvu u kik boksu, koje će od 18. do 26. novembra biti održano u Portugaliji, reprezentaciju Srbije predstavljaće 19 takmičara u dve discipline.

Boje naše selekcije u diciplini K1 braniće Đorđe Savić, Damir Sejdija, Bogdan Drašković, Nikola Todorović, Aleksandar Menković, Nemanja Knežić, Milana Bjelogrlić, Aleksandra Krstić i Sara Miljković.

U disciplini lou-kik za reprezentaciju Srbije nastupiće  Boban Nikolić, Danijel Memedovski, Lazar Stupar, Aleksandar Konovalov, Miloš Daković, Gordana Marjanović, Saida Bukvić, Valentina Keri, Nevena Stefanović i Lea Blagojević.
Od osamostaljenja Srbija je na svetskim prvenstvima osvojila čak 131 medalju, od čega 43 zlatne.

Predsednik Kik-boks saveza Srbije, Duško Basrak istakao je da u savezu očekuju pet najsjajnijih svetskih odličja.

"Iako našem najboljem borcu Nikoli Filipoviću nije dozvoljeno da se takmiči, mislim da imamo izuzetno kvalitetnu reprezentaciju koja može da dođe do pet zlatnih medalja. Sprovedene su vrlo kvalitetne pripreme. Naši kik bokseri boravili su 12 dana na Zlatiboru i mislim da potpuno spremno dočekuju početak Svetskog prvenstva", konstatovao je Basrak za zvanični sajt saveza.

Kik-boks savez Srbije bio je u velikim finansijskim i organizacionim problemima, ali je dolaskom novog rukovodstva na čelu sa Basrakom za kratko vreme uspeo da se konsoliduje.

"Najvažnije je da su izmireni dugovi prema državi i da smo ponovo vraćeni na budžetsko finansiranje. Postojala je opasnost da se sledeće godine uopšte ne takmičemo, ali to je izbegnuto i uspešno rešeno. U poslednjem trenutku smo uspeli da u avgustu obezbedimo sredstva za pripreme i put za naše juniore na Svetsko prvenstvo u Turskoj odakle su se vratili sa čak 19 medalja od čega sedam zlatnih, što je bio ogroman uspeh", rekao je on i dodao:

"Sada smo smogli snage da isfinansiramo i vrlo kvalitetne pripreme seniora na Zlatiboru pa i iz Portugalije očekujemo dobre vesti. Srbija je u samom vrhu svetskog kik-boksa kada su ringovne discipline u pitanju, pogotovo lou kik i K1. I ove godine ćemo se boriti za prestižno mesto najbolje reprezentacije"