Vesti iz borilačkih veština

Kik-bokseri Srbije spremni za SP u Portugalu: Basrak najavljuje bar četiri medalje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.11.2023 11:35
Kik-bokseri Srbije spremni za SP u Portugalu: Basrak najavljuje bar četiri medalje Guliver/INPHO TravisxPriorx Peter Carr

Kik-boks reprezentacija Srbije do 14. novembra boraviće na Zlatiboru gde obavlja završne pripreme za Svetsko prvenstvo u Portugalu.

"Ulazimo u neku dobru formu, još par dana je ostalo tako da će biti sve dobro, jer je Srbija svetska kik-boks velesila i očekujem da budemo najbolji“, istakao je za Tanjug selektor kik-boks reprezentacije Srđan Radulović i dodao da u Portugal ide 19 muških i ženskih takmičara u svim disciplinama.

Aktuelni predsednik Kik-boks saveza Srbije i nekadašnj svetski šampion Duško Basrak kaže da je kik-boks napredovao prethodnih godina.

"Očekujem sigurne četiri medalje, ali i više, da ne malerišem, svi su spremni, prezadovoljan sam formom boraca“, kazao je Basrak.

On je dodao da je Srbija bila i biće velesila u kik-boksu. Aleksandar Konovalov očekuje da će Srbiju obradovati sa još jednom titulom i to u novoj kategoriji.

"Mi smo već sve to odradili sa našim trenerima, moja očekivanja su nova svetska titula. Promenio sam kategoriju i boriću se u kategoriji do 75 kilograma, još jednu veliku titulu da donesem za Srbiju“, rekao je Konovalov i dodao da su i mlađe ketegorije veoma spremne i motivisane za velike uspehe.

Saida Bukvić iz Novog Pazara šestostruka je prvakinja sveta i od takmičenja u Portugalu očekuje mnogo. "Ovo će biti moje sedmo prvenstvo u karijeri i nadam se da ću odbraniti titulu ponovo“, rekla je Bukvić.

Svetsko prvenstvo u kik-boksu održaće se od 18. do 26. novembra