Vesti iz borilačkih veština

Preko 30 medalja za mlade srpske tekvondiste na Evropskom prvenstvu za kadete i pionire!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 22:13
Preko 30 medalja za mlade srpske tekvondiste na Evropskom prvenstvu za kadete i pionire! TV Arena Fight

Preko 30 medalja za Srbiju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u tekvondou koje se održalo u Beogradu, predstavljaja veliki uspeh za mlade naraštaje srpskog tekvondoa. U konkurencji preko 750 takmičara iz više od 40 zemalja, mladi tekvondisti u pionirskom i kadetskom uzrastu, ostvarili su značajne rezultate!  

Jovana Trivković je briljirala u kategoriji pionira -57 A klase, osvojivši prvo mesto. Trivković već ima impresivan niz medalja u svojoj karijeri, uključujući titule sa Prvenstva Srbije, Kupa Srbije i mnoga druga međunarodna takmičenja.
Uroš Jović je takođe pokazao svoj talent u kategoriji pionira -52 A klase, osvojivši srebrnu medalju. On se plasirao u finale nakon pobede nad predstavnikom Grčke, ali nažalost, izgubio je u borbi za zlatnu medalju od italijanskog takmičara.

Ovi uspesi svedoče o visokom nivou tekvondo talenta u Srbiji, a ovaj turnir je bio prilika da naši mladi sportisti pokažu svoje veštine i predstave Srbiju i svoje klubove na evropskom nivou. 
Pored već pomenutih Jovane Trivković i Uroša Jovića, tu su se našli i mnogi drugi talentovani sportisti koji su ostvarili značajne rezultate.

Zlatne medalje osvojili su:

1. Iva Majer
2. Andrea Spasojević
3. Lara Šopić
4. Gala Grubač
6. Aleksa Ilić 
7. Teodora Andreas
8. Nina Savić
9. Jovan Šavija
10. Filip Vasić

Srebrne medalje su pripale:

1. Katarina Kobiljski
2. Nađa Babić
3. Marina Kovač 
4. Milan Ilić 
5. Uroš Jović
6. Vida Milenković
7. Mina Gorjup

Bronzane medalje su osvojili:

1. Nevena Martinović
2. Sara Mirić
3. Neda Milovanović
4. Sofija Živković
5. Petra Radović
6. Milica Djurić
7. Anica Kuvelja
8. Mia Djukić
9. Vidan Klašnja
10. Jakov Djordjević
11. Luka Mladjan 
12. Andrej Vukadinović 
13. Una Maksović
14. Milena Milosavljević
15. Masa Tisma 
16. Irina Čučković
17. Luka Bugarski
18. Luka Radosavljević

Ovi mladi sportisti su se istakli svojim talentom, upornošću i trudom na ovom prestižnom takmičenju, donoseći mnogo ponosa svojim klubovima i Srbiji. Njihovi uspesi svedoče o izuzetnom nivou tekvondo sporta u našoj zemlji.

Važno je napomenuti da je prijava na ovaj prestižni događaj bila otvorena i za klubove pojedinačno, pružajući priliku najmlađima da se oprobaju na velikoj tekvondo sceni. Ovo je dodatno doprinelo raznovrsnosti i konkurenciji na prvenstvu, što je svakako pohvalno za razvoj našeg tekvondo sporta.

Kako je izgledalo Evropsko prvenstvo za kadete pogledajte sutra nakon 22.30h na Arena Fight TV!