Vesti iz borilačkih veština

Srpski tekvondisti otputovali na Grand Prix u Rim! Prenos uživo na Arena Fight TV!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 15:18
Srpski tekvondisti otputovali na Grand Prix u Rim! Prenos uživo na Arena Fight TV! Tekvondo/Grand Prix

Najbolji svetski tekvondo sportisti ne moraju dugo da čekaju, pre nego što budu imali priliku da se još jednom testiraju na najvišem nivou na Grand Pri Seriji u Rimu 2023. koji počinje ovog petka, 9.juna.  

Ukupno 253 najbolje rangiranih sportista iz 55 zemalja plus nezavisni tim, takmičiće se u trodnevnom takmičenju koje dolazi manje od nedelju dana, nakon završetka Svetskog prvenstva u tekvondou u Bakuu 2023. Sportisti će se takmičiti u četiri muške i četiri ženske težinske kategorije u formatu najbolje od tri, jer imaju za cilj zlato i poene za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Spisak sportista uključuje mnoštvo nedavno krunisanih svetskih šampiona kao što su Simone Alesio iz Italije (M-80 kg), Bredli Sinden iz Velike Britanije (M-68 kg), turski trio Hakan Recber (M-68 kg) Merve Dincel (V-49 kg) i Nafia Kus (V+67kg), francuski duo Magda Viet Henin (V-67kg) i Althea Laurin (V+67kg), Hrvatica Lena Stojković (V-46kg), Junseo Bae iz Koreje (M-58kg), Cheick Sallah Cisse (M+87 kg) i Nahid Kiianichandeh iz Irana (V-53 kg). 

Svetski šampioni će krenuti u Rim sa punim samopouzdanjem, ali mnogi će se takmičiti u različitim težinama iz Bakua i biće svesni da ima mnogo osvajača olimpijskih medalja i bivših svetskih šampiona i pobednika Gran prija spremnih da ih izazovu. Među oni koji su propustili zlato u Bakuu, želeće da poboljšaju svoje nastupe u Rimu pa ćemo tako gledati olimpijske šampione i osvajače medalja iz Tunisa Mohamed Khalil Jendoubi (M-58kg), Ulugbek Rashitov iz Uzbekistana (M-68kg), Seif Eissa iz Egipta ( M-80 kg) Saleh Elsharabati iz Jordana (M-80 kg), Panipak Vongpattanakit iz Tajlanda (V-49 kg), Adriana Cerezo Iglesias iz Španije (V-49 kg), Zongshi Luo iz Kine (V-57 kg) i Bianca Cook iz Velike Britanije (Š+67 kg). 

Govoreći uoči Velike nagrade Rim 2023., predsednik Svetske tekvondo federacije Čungvon Čoue rekao je:

"Privilegovani smo što možemo da uživamo u još jednom takvondo takmičenju svetske klase i to tako brzo nakon Bakua. Sa više bodova za olimpijski plasman u ponudi i motivacijom da se izjednače ili poboljšaju svoje nastupe na Svetskom prvenstvu, ne sumnjam da će sportisti prirediti uzbudljiv spektakl u Rimu.

Velika nagrada Rima je godinama tradicija u svetskom tekvondo kalendaru. Tokom godina, bio je merilo izvrsnosti i uzbuđenja, a kroz druge aktivnosti koje organizuje Italijanska tekvondo federacija za gledaoce i omladinu, takođe je jedan od najinkluzivnijih događaja”, rekao je Čungvon Čoue.

Podsećanja radi, naš reprezentativac Stefan Takov osvojio je srebro na Svetskom šampionatu u Bakuu, pa ćemo njega kao i naše reprezentativce i reprezentativke, Mahdija Kohadbašija, Aleksandru Perišić i Nadiću Božanić, gledati i na ovom Grand Priju! 

Ovaj turnir moći će da prate uživo, gledaoci TV Arena Fight uz stručan komentar naše dvostuke olimpijske šampionke Milice Mandić i TV komentatorke i prezenterke za borilačke sportove Katarine Stamatović