Vesti iz borilačkih veština

Tri medalje za Srbiju na svetskom prvenstvu u ju jitsu! Nikola, Filip i Ivan blistali u Mongoliji!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 11:29
Tri medalje za Srbiju na svetskom prvenstvu u ju jitsu! Nikola, Filip i Ivan blistali u Mongoliji! TV Arena sport

Ulaanbataru glavnom gradu Mongolije održano je Svetsko prvenstvo u "džiju-džicu" za seniore, na kome je učestvovalo preko 500 takmičara iz 49 država sveta, a Srbija sa čak tri veoma uspešna predstavnika.

U kategoriji seniora -85kg zlatnu medalju i titulu prvaka sveta odbranio je i potvrdio Nikola Trajković. Nikola je bio nosilac grupe u 1. kolu tako da je bio slobodan, u 2. kolu je bio bolji od nemačkog takmičara a potom u polufunalnu pobedio takmičara iz Kazakstana koji je inače višestruki Prvak Azije.

U finalu Nikola je u veoma teškoj i neizvesnoj borbi sa puno preokreta uspeo da ostvari pobedu nad najboljim nemačkim takmičarem koji je inače bivši prvak Evrope i osvajač bronzanih medalja na Svetskim igrama, svetskom i evropskom prvenstvu - čime je odbranio prošlogodišnju titulu Svetskog šampiona osvojenu u Abu Dabiju, UAE.
 

TV Arena sport

 

Trećeg dana takmičenja, u kategoriji seniori -94kg drugi član Reprezentacije Srbije, Filip Trajković zabeležio je 4 pobede i jedan poraz, tako da je kroz repasaž uspeo da osvoji 3. mesto i bronzanu medalju.

Treći takmičar Ivan Della Kroče iz Novog Sada je u kategoriji seniora -69kg nakon 4 pobede ušao u finale, gde je nažalost izgubio od Ruskog takmičara koji je po 7. put postao Svetski prvak, tako da je Ivan osvojio srebrnu medalju. 

Sva trojica takmičara su stipendisti Ministarstva sporta Republike Srbije i kategorisani su kao vrhunski sportisti zaslužnog i međunarodnog ranga.

Inače, za ove nesvakidašnje rezultate zasluge pripadaju i treneru reprezentacije Srbije Draganu Trajkoviću, Nikolinom i Filipovom ocu koji je trener Judo i ju jitsu kluba „N&F".