Vesti iz borilačkih veština

Srbija ide sa deset jakih aduta na Evropsko rvačko prvenstvo u Bukureštu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 12:31
Mate Nemeš, srpski rvač na konferenciji za medije MN Press
Mate Nemeš, srpski rvač na konferenciji za medije

Selektor Milorad Dokmanac izabrao je devetoricu rvača i jednu rvačicu koji će činiti sastav rvačke reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Bukureštu.

Od 12. do 18. februara, u komšijskoj državi, devetorica rvača i jedna rvačica potrudiće se da donesu što više medalja ovom našem trofejnom sportu, odnosno nastave tradiciju uspeha na velikim takmičenjima. 

U grčko-rimskom stilu to će probati da urade: Georgij Tibilov, Sebastijan Nađ, Mate Nemeš, Ali Arsalan, Aleksander Komarov, Mihail Kadžaja i Boris Petrušič. U slobodnom stilu Hetik Cabolov i Magomedgadži Nurasulov, dok će Fani Nađ biti naš jedini adut u ženskoj konkurenciji.

Inače, naši reprezentativci su se dugo i kvalitetno pripremali u Poreču, pa u Rumuniju idu u dobroj formi. Taman u skladu sa pojedinačnim i timskim ambicijama, što se videlo i na nedavno Renking kupu u Zagrebu. 

"Sve je urađeno po planu. Bilo je 27 nacionalnih selekcija, sa 273 rvača. Naših 12 boraca se tamo pripremalo, a završnu fazu priprema od 31. januara do 10. februara obavićemo u Zrenjaninu. Potom sledi put u Bukurešt na EP", istakao je Dokmanac, a preneo Rvački savez Srbije na zvaničnom sajtu RSS.  

Na istom mestu se navodi i da su u Stručnom štabu reprezentacije, osim selektora Dokmanca, treneri Stojan Dobrev, Vojislav Trajković, Dejan Jovičić, Božidar Baltić i Dalibor Perović, plus fizioterapeut Vladimir Milošev.