Vesti iz borilačkih veština

Rvači Srbije najbolji: Završen turnir "Ljubomir Ivanovć - Gedža"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.08.2023 09:36
Rvači Srbije najbolji: Završen turnir "Ljubomir Ivanovć - Gedža" MN Press

Rvačka reprezentacija Srbije ekipno je osvojila prvo mesto na 36. Međunarodnom seniorskom turniru "Ljubomir Ivanović - Gedža", koji je održan u Mladenovcu, saopštio je Rvački savez Srbije, a prenosi Tanjug.

U saopštenju RSS se navodi da je ostvaren izuzetno vredan rezultat ako se u obzir uzme činjenica da je na ovom turniru nastupilo pet selekcija koje se u ovom trenutku nalaze među 10 najboljih na svetu.

Osim reprezentacije Srbije na Gedžinom Memorijalu, koji je organizaciono ponovo ispunio najviše standarde, učestvovale su još reprezentacije Rusije, Belorusije, Kirgistana, Mađarske, Hrvatske, Nemačke, Grčke i Kine. O kvalitetu ovog turnira svedoči i činjenica da je među 105 takmičara nastupilo čak 18 osvajača medalja sa svetskih i kontinetalnih šampionata u seniorskoj konkurenciji.

Srpski rvači su ukupno osvojili osam medalja. Srebrom su se okitili Sabolč Lošonc, Dejan Berkec, Ali Arsalan, Branko Kovačević i Boris Petrušić, dok su bronze osvojili Perica Dimitrijević, Sebastijan Nađ i Viktor Nemeš.

"Nastupili smo bez nekoliko standardnih reprezentativaca iz opravdanih razloga. Mate Nemeš i Giorgi Tibilov su rvali prošli vikend na turniru u Poljskoj, gde su osvojili zlato i srebro, tako da su bili pošteđeni nastupa na ovom turniru, jer nije bilo potrebe da u dve nedelje učestvuju na dva jaka turnira", sumirao je utiiske selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.

"Učestvovalo je i dosta naših mladih rvača koji su imali prilike da se bore sa vrhunskim svetskim rvačima i to će im mnogo značiti u nastavku njihovog rvačkog sazrevanja. Zbog blizine Svetskog juniorskog prvenstva u Jordanu, nisu nastupila naša četvorica najboljih juniora Vamoš, Đukić, Jakovljević i Krstin, koji se trenutno nalaze u Mađarskoj na završnim pripremama", konstatovao je Dokmanac.

Do početka Svetskog prvenstva u Beogradu je ostalo još oko 40 dana.

"Tempiranje forme je veoma osetljiv proces, tako da ovi rezultati govore u prilog tome da se na priprema dobro radi i da naši rvači u ovom trenutku još nisu u svom maksimumu pripremljenosti. Jer, da su ovde briljirali pitanje je da li bi se taj nivo forme mogao održati do druge polovine septembra. Nastavljamo rad u jakom ritmu i sa mnogo optimizma očekujemo SP", zaključio je Dokmanac.