Vesti iz borilačkih veština

Rvači Proletera najbolji u zemlji: Selektor Dokmanac oduševljen onim što je video na ekipnom šampionatu Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.05.2023 11:43
Rvači Proletera najbolji u zemlji: Selektor Dokmanac oduševljen onim što je video na ekipnom šampionatu Srbije MN Press

Rvači Proletera iz Zrenjanina osvojili su prvo mesto na ekipnom šampionatu Srbije grčko-rimskim stilom u Novom Sadu. Zrenjaninci su trijumfovali sa ukupno 159 bodova, drugo mesto pripalo je Partizanu sa 94 boda, dok je treće mesto osvojila ekipa Sente sa 90 bodova.

Na šampionatu Srbije učestvovalo je 26 timova i ukupno 174 rvača koji su se borili u 10 težinskih kategorija. 

"Ovo je bilo 93. po redu državno seniorsko prvenstvo, što rvanje svrstava u sportove sa najdužom tradicijom u našoj zemlji. Ovaj šampionat će ostati upamćeno po daleko najvećem broju učesnika jer ni u vreme stare Jugoslavije nismo imali ovako veliki broj takmičara. Sve ovo govori o pravilnom putu koji je zacrtao Rvački savez Srbije, jer su značajna ulaganja u klubove i rvače poslednjih godina dali prave rezultate", rekao je selektor rvačke reprezentacjie Srbije Milorad Dokmanac i posebno pohvalio RK Novi Sad na odličnoj organizaciji takmičenja.

On je naglasio da će ovo državno prvenstvo ostati upamćeno po velikom broju mladih rvača, juniora i kadeta, koji su osvojili seniorske medalje, iako imaju samo 17-18 godina.

"Bilo je mnogo atraktivnih mečeva, a posebno bih istakao izvanredan nastup Zalana Peka iz Sente, koji ima samo 17 godina. Pokazao je veliki potencijal i ako nastavi da se razvija kao do sada pred njim je blistava rvačka karijera. Osim njega pohvalio bih plejadu mladih rvača koji još nemaju 20 godina, a sada se već ravnopravno nose sa seniorima u svojim težinskim kategorijama", rekao je Dokmanac i dodao:

"Već nakon Olimpijskih igara u Parizu, od 2025. godine, većina ovih mladića će zauzeti mesto u seniorskoj reprezentaciji za naredna dva olimpijska ciklusa i ponovo možemo da se nadamo nastavku dobrih rezultata".

Šampioni Srbije po kategorijama su: Sabolč Lošonc (55kg - Potisje Kanjiža), Sebastijan Kolompar (60 kg – Proleter),  Georgi Tibilov (63 kg – Proleter), Milan Marić (67 – Kragujevac), Mate Nemeš (72 kg -Proleter), Aleksa Ilić (77 kg – Posavina Obrenovac), Branko Kovačević (82 – Radnički Beograd), Andrija Mihajlović (87 kg – Proleter), Mario Vuković (97 kg – Senta), Nemanja Pavlović (130 kg – Novi Sad).