Vesti iz borilačkih veština

Evelin Ujhelji stopama Stevana Kojića: Nova medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u rvanju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.06.2023 11:30
Evelin Ujhelji stopama Stevana Kojića: Nova medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u rvanju Rvački Savez Srbije

Srpska rvačica Evelin Ujhelji osvojila je bronzanu medalju na kadetskom Evropskom prvenstvu u Tirani. Posle pobede nad Poljakinjom Dominikom Pohovskom u četvrtfinalu, naša rvačica je u polufinalu poražena od Hrvatice Veronike Vilk, da bi u borbi za bronzu bila bolja od Aleksandre Kolar iz Mađarske. 

Ovo je druga medalja za Srbiju na šampionatu Evrope za rvače i rvačice do 17 godina u Albaniji, pošto se prethodnom bronzom u muškoj konkurenciji okitio i Stevan Kojić. 

"Ogroman uspeh za srpsko žensko rvanje. Ovo je peta medalja za Srbiju na velikim takmičenjima u konkurenciji dama, a već druga ove godine. Vrhunski uslovi koje imamo, vrlo kvalitetan sistemski rad koji sprovodimo kao i veliko zalaganje svih devojaka doveli su do odličnih rezultata.  Imamo zaista odličnu generaciju mladih rvačica, Rvački savez Srbije je to prepoznao i zaista mnogo se ulaže u mlađe kategorije tako da i u budućnosti možemo da očekujemo nove medalje", pohvalio se selektor naše ženske reprezentacije Dalibor Perović.