WTA

Danijel Kolins ostavlja tenis zbog borbe za potomstvo: Neočekivana finalistkinja Mastersa u Majamiju ne menja odluku o penziji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 09:17
Danijel Kolins, američka teniserka, neće da se predomisli posle prvog plasmana u Masters finale Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Danijel Kolins, američka teniserka, neće da se predomisli posle prvog plasmana u Masters finale

Danijel Kolins prvi put u karijeri plasirala se u finale nekog Mastersa, ali iznenađujući uspeh u Majamiju neće promeniti odluku 30-godišnje teniserke da na kraju sezone zauvek odloži reket. Barem kada su u pitanju mečevi WTA tura.

Iako presrećna zbog prilike da na veličanstven način privede kraju svoj profesionalni život, Amerikanka nema nameru da promeni ranije objavljeni plan i ima debeo razlog za to. 

"Neću se predomisliti, moja odluka nije povezana samo sa tenisom. Imam hroničnu upalu koja me sprečava da zatrudnim. – To je duboko lična situacija i moj lični izbor. Ima mnogo važnijih stvari od tenisa. Uživam u karijeri i mnogo se zabavljam, ali mislim da ljudi treba da razumeju moju odluku da se na kraju sezone povučem", ispričala je Kolins posle pobede nad Jekaterinom Aleksandrovom (6:3, 6:2).

Eliminisana Ruskinja izbacila je prvi ženski reket sveta, Igu Švjontek, kao i petoplasiranu na WTA listi, Džesiku Pegulu, ali nije uspela da se izbori sa iskusnom Kolins. Zato će starija polufinalistkinja na megdan Eleni Ribakinoj. 

"Prvo finale na ovakvim takmičenjima, i to u mojoj domovini... Imam 30 godina, ali nisam provela mnogo vremena na Turu. Potrebno je vreme da se stekne iskustvo. Jedva čekam da igram protiv Ribakine. Ovo je veliki uspeh za mene i imaće jak uticaj na moju karijeru. Sa mnogo samopouzdanja očekujem meč sa Elenom".

Kolins je trenutno 53. na WTA listi, a najjače finale u karijeri igrala je 2022. godine, kada se borila za trofej Australijen opena i izgubila finalni duel sa Ešli Barti. 

Kolins je druga najlošije rangirana teniserka u finalu Majamija, s istorijom započetom 1985. godine, a rekorderka te vrste je Naomi Osaka, jer je bila 77. kada je 2022. izgubila od Ige Švjontek.